понеділок, 26 січня 2015 17:02

Павелко вважає можливим проведення на "Олімпійському" фіналу Єврокубків

Павелко вважає можливим проведення на "Олімпійському" фіналу Єврокубків
Фото: dynamo.kiev.ua

Виконуючий обов'язки президента ФФУ Андрій Павелко заявив, що, в першу чергу хоче повернути федерації втрачений імідж, повідомляє "Футбольний клуб".

"Я вважаю, що найперше завдання нового керівництва - повернути федерації втрачений імідж і колишній авторитет, причому не тільки всередині України, але і в міжнародному співтоваристві. Не секрет, що впродовж багатьох років вітчизняний футбол в плані організації та амбіцій випереджав інші галузі життєдіяльності нашої країни. Ми й справді відчували себе повноцінною європейською державою, чому підтвердження - успішне проведення Україною спочатку фіналу юнацької першості Старого Світу, яку, до речі, наша збірна виграла, а потім і дорослого Євро, одного з найпрестижніших турнірів планети", - сказав він.

"На жаль, за останні роки європейський вектор розвитку був нашим футболом загублений. Більш того, якщо ФФУ і різні її представники турбували міжнародні інстанції, то виключно з негативних приводів, коли діватися вже не було куди. Згадаймо, як непослідовно поводилися окремі керівники федерації в Лозаннському суді у справі "Металіста" і "Карпат", як на межі дискваліфікації ФІФА виявилася "Арена Львів", як довгий час ФФУ не могла сформулювати свою чітку позицію щодо кримського футболу, як відмовилася від участі в тендері Євро-2020", - сказав Павелко.

За його словами, український футбол зобов'язаний прийняти виклик, який кидає йому нинішній складний час, і гідно на нього відповісти.

"Приміром, в 2015 році стадіон Варшави, який брав матчі Євро-2012, стане місцем проведення фіналу Ліги Європи. Але я впевнений, що і київський НСК "Олімпійський", де гралася вирішальна зустріч чемпіонату Європи, цілком здатний боротися за поєдинки такого рангу", - підкреслив Павелко.

Нагадаємо, що Андрій Павелко є претендентом на пост президента ФФУ на виборах 6 березня 2015 року.

Відзначимо, що про своє бажання поборотися за цю посаду також заявили екс-гравець київського "Динамо" Владислав Ващук, президент Асоціації пляжного футболу України Сергій Харченко, голова Львівської федерації футболу Ярослав Грисьо, голова всеукраїнського фонду соціального захисту футболістів і тренерів Олег Печерний та радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Зараз ви читаєте новину «Павелко вважає можливим проведення на "Олімпійському" фіналу Єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути