субота, 12 липня 2014 14:16

"Новий формат чемпіонату знищує спортивний принцип" - Безсонов

"Новий формат чемпіонату знищує спортивний принцип" - Безсонов
Фото: sport-express.ua

Екс-тренер дніпропетровського "Дніпра" Володимир Безсонов дав свою оцінку новому формату чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Нагадаємо, турнір пройде в два етапи. На другому команди будуть поділені на три групи, а за медалі боротимуться лише представники першої.

"Мені здається, що навіть ті, хто придумав такий формат, а найголовніше - проштовхнув його, самі до кінця не розуміють сенс усіх цих нововведень. Є класична схема проведення турніру - гра вдома і в гостях. І навіщо ще щось придумувати?", - говорить Володимир Васильович.

На його думку, новий формат чемпіонату може дуже сильно вдарити по видовищності.

"Виходить, що команди будуть розділені штучно. Сильні будуть грати з сильними, середні - із середніми, слабкі - зі слабкими. І якщо при класичній схемі у середини і навіть тих, хто трохи нижче, є сенс до самого кінця лізти зі шкіри геть заради того, щоб зачепитися за медалі, то тут повністю знищується спортивний принцип: навіщо розпинатися, якщо всі турнірні питання можна вирішити заздалегідь, а вище голови все одно не стрибнеш? Результатом всього цього може стати нудний футбол і, як наслідок, порожні трибуни", - зазначає Володимир Бессонов.

"У наших умовах не бачу нічого краще за класичну схему. Грайте хоч в чотири кола, але зате всі будуть в рівних умовах. І ніхто не буде скаржитися на відсутність ігрової практики", - резюмував фахівець.

Нагадаємо, раніше став відомий календар матчів першого кола.

Зараз ви читаєте новину «"Новий формат чемпіонату знищує спортивний принцип" - Безсонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути