пʼятниця, 23 травня 2014 11:58

"Нігер не був подразником для збірної України" - Федорчук

"Нігер не був подразником для збірної України" - Федорчук
ffu.org.ua

– Вчорашня гра України з Нігером була прикладом яскравої мотивації з боку африканської команди й майже повної відсутності такої мотивації в господарів поля, – каже колишній тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук. – Нігер уперше грав у Європі. Це було схоже на приїзд футболістів Індії в 50-х роках в Україну. Вони тоді вийшли на поле босоніж.

У наших гравців нібито й очі світилися, а потрібної мотивації й потрібного подразника не було. Просто посеред матчу збірна України ні з того, ні з сього зупинялася, робила паузу.

Не думаю, що досвідчені виконавці занесуть собі матч в актив. Однак очевидною є користь для молодих гравців як Ордець і Болбат. Вони точно запам'ятають свій дебют у головній команді.

Наші фахівці скаржаться, що основна обойма нашої збірної на відміну від топ-команд занадто коротка. Чи побачили ви у вчорашньому матчі гравців, які б могли поповнити цю обойму вже у найближчій перспективі?

- У футболі все відносно. Не можна бути категоричним, мовляв, це гравці основи, а це – ні. Три роки тому після закінчення молодіжного Євро 2011 тодішній головний тренер збірної Олег Блохін однозначно заявляв, що він не бачить нікого з гравців молодіжки в основі першої збірної. А в тій команді грали Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля, Ракицький, які вже за рік стали лідерами національної команди. У футболі часи змінюються стрімко.

Ще два роки тому ніхто не міг уявити, що Погба стане лідером збірної Франції. У нашій країні є талановита молодь, яка не дасть "застоятися" гравцям основи. У цьому можна не сумніватися, - каже Федорчук.

Нагадаємо, зустріч завершилася перемогою підопічних Михайла Фоменка з рахунком 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Нігер не був подразником для збірної України" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути