середа, 28 вересня 2011 11:00

"Навіть ворогам ми готові прийти на допомогу" — ультрас "Динамо" Київ

"Навіть ворогам ми готові прийти на допомогу" — ультрас "Динамо" Київ

Ультрас "Динамо" не збираются використовувати фанатські протистояння для розділення громадян України за територіальними та будь-якими іншими ознаками. І завжди готові прийти на допомогу своїм футбольним "ворогам". Про це сказано в офіційному зверненні фанів біло-синіх.

"Останнім часом навколо Ультрас "Динамо" Київ склалась непроста, та не дуже приємна ситуація. Після всім відомих подій на матчі проти "Карпат" у серпні було затримано одного з фанатів у відношенні якого зараз порушено кримінальну справу. Та головне те, що за останній місяць, як гриби після дощу почали з'являтися новини, де все більше згадується слово "тероризм" у контексті ЄВРО 2012 і не тільки його. Силові структури чомусь вирішили, що головними ворогами ЄВРО, та й мабуть всього українського народу будуть саме футбольні фанати та студенти, серед яких планують проводити роз'яснювальну та профілактичну роботу стосовно відповідальності та загальної небезпеки від тероризму",- сказано у зверненні.

ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО: "Динамо" можуть серйозно покарати через Бандеру з Шухевичем

При цьому, на думку фанатів, правоохоронці закривають очі на тих, хто робить все, щоб внести розбрат між українцями.

Особливо ситуація загострилася перед матчем "Динамо" з "Шахтарем", який відбувся минулої суботи.

"Напередодні цієї події загострювали і так непросту ситуацію деякі інтернет-видання та користувачі всесвітньої мережі, котрі нагнітали пристрасті перед грою, і своїми "новинами" та відверто провокаційною манерою подачі інформації, та спілкуванням робили прірву між вболівальниками "Динамо" та "Шахтаря "ще глибшою і робили все можливе, щоб протистояння почало переходити від суто навколофутбольного - до громадянського",- зазначили Ультрас.

При цьому пояснили, що не збираються переводити стосунки з фанатами "клубів-ворогів" за суто футбольні рамки.

"Наші навколофутбольні відносини з фанатами будь-якого клубу України, з якими в нас ворожнеча, ми ніколи не намагалися підвести до рівня чогось більшого, ніж наш "внутрішній" конфлікт, котрий стосується тільки фанатів "Динамо" Київ, та наприклад фанатів "Шахтаря", "Металіста", "Чорноморця" тощо. В той же час, є речі, котрі важливіші наших навколофутбольних справ і у важкий час навіть для ворогів, ми без питань будемо солідарні з ними, та у разі необхідності прийдемо їм на допомогу. Тому що насамперед ми – люди, УКРАЇНЦІ, а вже потім – фанати різних клубів. Саме цього розуміння і не вистачає зараз деяким нашим громадянам та політикам",- сказано у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" оштрафували на велику суму і пригрозили порожніми трибунами

"Також слід зазначити, що ми ніколи не дозволяли собі відкрито підтримувати якісь політичні сили, котрі зараз є в Україні",- додали Ультрас.

За їх словами вони домовилися з фанатами "Шахтаря" не використовувати будь-які образливі заряди в бік один одного. І це вдалося на 100 %.

"Цим ми хотіли показати всім, що ми насамперед - Українці і є речі важливіші, ніж футбольні протистояння та все, що походить від цього",- підкреслили Ультрас. При цьому зазначили, що ніколи не намагалися ділити народ України.

"В нас є фанати-вороги як на заході так і на сході України, в той же час дружні стосунки також склалися - як з деякими фанатськими групами із міст заходу України так і зі сходу та півдня нашої держави.

В майбутньому, наші протистояння, образливі заряди нікуди не дінуться, але ми акцентуємо увагу на тому, що не потрібно спекулювати на цьому в своїх політичних цілях та намагатися фанатські протистояння використовувати для розділення ГРОМАДЯН УКРАЇНИ по територіальному, або будь-якому іншому признаку",- зазначено у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть ворогам ми готові прийти на допомогу" — ультрас "Динамо" Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути