вівторок, 19 травня 2015 19:47

"Нам пообіцяли влаштувати пекло" - збірна України вирушила на Кубок світу у Нову Зеландію
52

Фото: Ірина КОЗЮПА
Склад молодіжної збірної України
Склад донецького "Металурга"

Збірна України з футболу U-20 вчора ввечері вирушила на Кубок світу, який пройде у Новій Зеландії з 30 травня по 20 червня. Подорож до Окленда, де базуватиметься команда Олександра Петракова, займе близько 30 годин. Футболісти добиратимуться до найбільшого міста країни з пересадками в Стамбулі і Гонгонгу. В Окленді синьо-жовті зіграють два із трьох матчів групового етапу. 

Також учора "молодіжка" зіграла товариський матч з донецьким "Металургом". Спаринг пройшов у місті Бородянка на стадіоні "Борекс". Подивитися на гру прийшли наставник збірної України U-21 Сергій Ковалець і Семен Альтман, який курирує різні збірні України.

Наставник "Металурга" Володимир П'ятенко виставив на гру напіврезервний склад. Матч проходив у рівній боротьбі з невеликою кількістю моментів і завершився з рахунком 0:0. 

Після фінального свистка Петраков подякував П'ятенку і гравцям "Металурга" за проведений спаринг.

Україна U-20 - Металург Д - 0:0

Україна U-20: Сарнавський - Полегенько (Ковтун, 76), Качараба (Кузнецов, 63), Бурда, Соболь - Харатін (Ткачук, 76), Чумак (Танковський, 46), Коваленко (Габелок, 62) - Татарков (Немтінов) , Бєсєдін (Яремчук, 46), Кабаєв.

Металург Д: Бандура (Пеньков, 46) - Пляцікас (Мірошник, 62), Насонов, Єфімчук, Голайдо (Луговий, 62) - Кошман (Наполов, 46), Євдокимов, Поступаленко, Козак (Савчук, 76) - Матвєєв (Клак, 76), Мишенко (Лисюк, 74).

Попередження: Харатін (18), Бесєдін (30), Чумак (45+1), Бурда (48) - Поступаленко (90+1).

"Поки не все виходить. Я тому і попросив більше днів на підготовку. Клуби мають розуміти, що збірна — це обличчя країни і відпускати гравців раніше, особливо на Кубок світу, - каже після матчу Олександр Васильович. - Я і так вдячний клубам, що пішли нам на зустріч, але гра ще не в'яжеться.

Ми не готувалися конкретно до матчу з донецьким "Металургом". Ми готуємося до Кубка світу. 19, 20, 21 травня у нас випадають через переліт. Тому сьогодні були під навантаженням".  

Ви вже визначилися з основним нападником?

"Ні. Буду думати про це вже у Новій Зеландії безпосередньо перед грою. Точно можу сказати, що наша схема залишиться без змін".

Захист — найменш проблемна ланка?

"Чому? Микита Бурда пропустив багато часу через травму і зараз виглядає непереконливо. Тому даю йому зараз грати по 90 хвилин у спарингах. Тарас Качараба не мав достатньо ігрової практики у "Говерлі". Переважно він виходив там на заміни. Едуард Соболь грає, тримає себе в тонусі. У всіх наших лініях є невеликі проблемки. І це добре. Якби у нас не було проблем і ми б сьогодні обіграли "Металург", то їхали б на турнір з почуттям, ніби вже виграли Кубок світу. А так я знатиму, як на них впливати".

Могли б зазнатися?

"Звичайно. Хлопці грають у прем'єр-лізі і трохи впіймали зірку. Склалася важка фінансова ситуація, команди залишилися без легіонерів і треба скористатися шансом, який випав. А футболісти ведуть себе трохи гонорово. Хлопці подорослішали".

Нападник Артем Радченко не переконав вас?

"Ні. Скажу відверто, Артем приїхав з п'ятьма кілограмами зайвої ваги. А він каже, що набрав м'язову масу. Я порадив йому перейти у хокей".

Наскільки ви задоволені підготовкою до Кубка світу?

"Гріх жалітися. Вдячний, що вдалося провести ці тижневі збори (збірна зіграла три спаринги). І клуби всіх відпустили. Не буду порівнювати з іншими країнами і збірними. Що є, то є. Вдячний всім за допомогу".

Яка ситуація з Лучкевичем, який вийшов з "Дніпром" у фіналі Ліги Європи?

"28 травня Валерій вилітає з Варшави і з пересадками через Стамбул і Гонконг прилетить в Окленд 30 травня у день нашого першого матчу. На цій грі він буде глядачем. Він - хороший хлопець. Думаю, він нам допоможе. Ми не збираємось швидко вертатись додому. Мрію, щоб ми затримались у Новій Зеландії якомога довше. Дуже хочеться прилетіти до Києва 23 чи 24 червня (20 червня - фінал Кубку світу). Це моя мрія", - сміється Петраков.

Суперників вдалося вивчити?

"Зараз з цим немає проблем. Як і секретів. Я добре знаю суперників, а вони мене. Збірну М'янми тренує німець. Нову Зеландію - англієць. Зі збірною США U-20 працює помічник Юргена Клінсманна. Всі представляють європейські школи".

Збірна України відкриє турнір матчем з господарями. Для вас це додаткове навантаження?

"Звичайно. Буде дуже важко психологічно. Хлопцям доведеться справитися з тиском. На матчі буде повна коробка - 25 тисяч глядачів. Новозеландці - чемпіони світу з регбі. Вони пообіцяли влаштувати нам пекло. Питають, скільки вболівальників ходить на наші матчі. Кажу, що 20-30 людей. 50 - це вже аншлаг".

Що вас непокоїть перед Кубком світу?

"Щоб було менше турбулентності під час польоту, - жартує Олександр Васильович. - Дуже важкою буде адаптація у Новій Зеландїі. Важко сказати, як хлопці її перенесуть".

Додамо, що різниця у часі з Києвом становить 9 годин. У Новій Зеландії зараз зима, тому температура повітря становить 10 градусів вище нуля. 

24 травня українці зіграють товариський матч проти однолітків з Уругваю. А 30 травня збірна України і Нова Зеландія офіційно відкриють молодіжний Кубок світу. 

Заявка збірної України:

Воротарі: Роман Підківка ("Карпати", Львів), Богдан Сарнавський ("Шахтар", Донецьк), Євген Гриценко ("Шахтар-3", Донецьк)

Захисники: Павло Полегенько, Микита Бурда (обидва - "Динамо", Київ), Валерій Лучкевич ("Дніпро", Дніпропетровськ), Тарас Качараба ("Говерла", Ужгород), Едуард Соболь ("Металург", Донецьк), Артур Кузнецов ("Металург", Запоріжжя), Олексій Ковтун ("Металіст", Харків)

Півзахисники: В'ячеслав Танковський, Віктор Коваленко, Артем Габелок (всі - "Шахтар", Донецьк), Ігор Харатін, Євген Чумак (обидва - "Динамо", Київ), Юрій Ткачук ("Металіст", Харків)

Нападники: Роман Яремчук ("Динамо", Київ), Микита Татарков ("Металург", Запоріжжя), Артем Бєсєдін ("Металіст", Харків), Євген Немтінов ("Іллічівець", Маріуполь), Владислав Кабаєв ("Чорноморець", Одеса)

Кубок світу

Груповий етап - 30 травня - 7 червня

1/8 фіналу - 10-11 червня

Чвертьфінал - 14 червня

Півфінал - 17 червня

Фінал і матч за третє місце - 20 червня

Група А

30 травня

Нова Зеландія - Україна - 4 ранку за Києвом (13:00 місцевий час)

2 червня

М'янма - Україна -  4 ранку (13:00)

5 червня

Україна - США - 10 ранку за Києвом (19:00)

Група В

Аргентина

Панама

Гана

Австрія

Група С

Катар

Колумбія

Португалія

Сенегал

Група D

Мексика

Малі

Уругвай

Сербія

Група Е

Нігерія

Бразилія

Південна Корея

Угорщина

Група F

Німеччина

Фіджі

Узбекистан

Гондурас

Додамо, що Україна двічі грала на молодіжних Кубках світу і обидва рази залишала турнір після раунду 1/8 фіналу. 

Зараз ви читаєте новину «"Нам пообіцяли влаштувати пекло" - збірна України вирушила на Кубок світу у Нову Зеландію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути