понеділок, 20 жовтня 2014 14:59

Найбільшого прогресу у молодіжці досяг Сергій Болбат - Ковалець

Найбільшого прогресу у молодіжці досяг Сергій Болбат - Ковалець
"Невихід на Євро залишив осад" - Ковалець

Наставник молодіжної збірної України Сергій Ковалець підбив підсумки виступу своїх підопічних у відборі на Євро-2015. Зокрема, у раунді плей-офф проти Німеччини. Українці поступилися німецьким одноліткам із підсумковим рахунком 0:5.

"Основне завдання молодіжної збірної — виховувати гравців для головної команди. Але мені здається, що якась недомовленість у тому, що ми зупинилися за крок від Євро. Гравці грали із серцем та душею. За два роки ми переглянули 72 футболісти. Для прикладу в Італії за один рік переглядають 80 виконавців. У перспективі будемо переймати досвід італійців.

Важливо давати шанс молодим гравцям. Хтось міг зіграти один чи два матчі. Але це вже гарний досвід. Найбільшого прогресу досяг Сергій Болбат, який розпочинав з другої ліги.

Невихід на Євро залишив осад. Хлопці у своїх інтерв'ю говорили про це із сумом. Чи були шанси перемогти таку збірну Німеччини? Нам випала одна із сильніших команд Європи. Ми побачили, куди нам рухатися.

Нам не вистачило досвіду матчів на такому рівні. У тому числі тренерському штабу. Хорст Хрубеш довгий час працює з молодіжною. Для нас це був перший плей-офф.

Національна збірна — понад усе. Хай навіть наші футболісти дивилися за грою першої команди з трибуни. Нам приємно, що Болбат, Ордець та Будківський вже у першій команді. Ми надіємось, що інші наші підопічні також найближчим часом одягнуть футболки національної збірної.

Ми розмовляли з Михайлом Фоменком перед плей-офф. У національної команди були кадрові проблеми. А ще невдалий старт у відборі. Після матчів проти білорусів та македонців наші хлопці повернулися у "молодіжку" з хорошим настроєм.

Наставник "молодіжки" - це цікава робота. З керівництвом ми ще не зустрічалися. Найближчим часом ми проведемо зустріч і поговоримо. Мій контракт закінчується 1 грудня.

У листопаді є дата ФІФА. Постараємось зібратися новим складом з гравцями 94-95 рр народження. Більшість футболістів ми знаємо і спілкуємося з ними. Прізвища? Мемешев, Мігунов, Лучкевич, Петряк, Соболь, Бурда та інші.

Ми спілкувалися з Юрієм Вернидубом. У "Зорі" грає шість гравців "молодіжки". Наставник сказав, що українські футболісти нічим не поступаються легіонерам.

Перша гра у відборі проти хорватів стала хорошим уроком для нас. Ми побачили, що слабких команд тут немає. Переломним матчем у відборі став поєдинок проти Швейцарії. Гравці і тренерський штаб зрозуміли, що ми вийдемо у плей-офф.

У нас було не надто багато вільного часу у цьому плей-офф. Але у Черкасах ми жили у готелі на березі Дніпра. Хлопці ходили в ліс по гриби, рибалили. Також відвідали церкву у місті".

Ковальця супроводжував тренер "молодіжки" з фізпідготовки В'ячеслав Нивінський:

"Всі матчі проведені у відбірному циклі пройшли на високому рівні. Для нашого агресивного стилю гри потрібні високі фізичні кондиції.

Емоції тільки позитивні. Були класні ігри — матч проти Швейцарії та Латвії. Є певна недомовленість. Перемога заради перемоги - це не той напрям. У будь-якому разі потрібно перемагати з перспективою".

Зараз ви читаєте новину «Найбільшого прогресу у молодіжці досяг Сергій Болбат - Ковалець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути