субота, 01 жовтня 2016 18:21

"Можна тільки уявити силу "Шахтаря", якщо і Суркіс був безсилим" - Леоненко
11

Колишній нападаючий київського "Динамо" Віктор Леоненко завітав до редакції Gazeta.ua і висловив свою точку зору щодо найактуальніших подій в українському футболі.

Автор: Тарас Подолян
 

Про збірну України

"Усі, звичайно, чекають чогось. Тому що нові тренери. Там ціла когорта. Там же ж чотири тренери. Навіщо тільки іспанець по воротарях, якщо добре працював Сивуха.

Поки що я не бачу у Шевченка жорстокості. Хотілося б саме її. Зразу скажу про Сидорчука. Тут потрібна жорстокість. Річ не в штрафах. Бо коли у тебе велика зарплата і тебе оштрафували – то нічого страшного. Сидорчуку треба давати тести. Кожний футболіст тоді згадує: навіщо я прийшов у секцію футболу. І це одразу прибере немотивовані попередження (мається на увазі матч "Динамо" - "Наполі", де Сидорчук отримав дві жовті картки. – gazeta.ua).

Шевченко у першому матчі здебільшого діяв на підказках. Усе позитивно: перший раз – у перший клас. Можливо, жорсткість ще надходитиме від його помічників – Тассотті, Рауля, Мальдери.

Я б хотів, щоб Рауля уже відправляли. Бо ця "Барселона", яку він ставить – не для нас. Кожний гравець робив по 5-7 не потрібних доторків.

Нова команда. Я не чекав одразу хорошої гри. Мені сподобався правий фланг. Бутко з Ярмоленком взаємодіяли так, ніби вони вже років десять грають разом.

Тарас Степаненко добре зіграв. На мою думку, він та Ярмоленко були найкращими у цій грі.

Ракицький? Помилково так думати. Усі думають, що гол у наші ворота – помилка Кучера. Насправді – не так. Ракицький, виявляється, там винен в усьому. Бо коли провалюється захисник – Кучер у цьому випадку – уже Ракицький мав страхувати, пласуватися перед нападаючим ісландців, зробити компактність.

З Коваленком на місці центрального нападаючого наші тренери не вгадали. У мене враження, що минулий місяць – "Селезньова". Його не ставлять ні в "Шахтареві", ні в збірній.

Думаю, треба брати до команди Будковського. Це дасть тактичний маневр: довга передача, за яку б Пилип чіплявся.

Бутко та Соболь біжать. А два півзахисники зупиняють. Ярмоленко – добре: він зупиняється, але хоч віддати пас може. А Коноплянка взагалі не розуміє, де перебуває і чому його журналісти критикують. Не відпрацьовує ззаду. Вважаю, рішення Євгена поїхати в Європу – неправильне. Думав, що він "зірка". Помилився. У "Дніпрі" принаймні б на поле виходив. Винен Маркевич, який дозволяв футболісту грати так, як він хоче.

У принципі, те, що він не відпрацьовує, навіть півбіди. Тоді просто тренер має думати: як закривати цю зону. Став туди трьох хавів і хай закривають її.

Автор: Тарас Подолян
 

Про київське "Динамо"

Завдяки чому ще "Динамо" виграє? Не тільки тому, що пощастило чи Ярмоленко щось вигадав. Просто команди виходять на "Олімпійський" і уже підгузники всім треба. Причому тренерам також. От що найнеприємніше.

А суперники по чемпіонату Украни приїжджають до Києва і змушують "Динамо" атакувати. А кияни звикли передавати м'яч від голкіпера до захисників. Виходить, що "Динамо" володіє м'ячем усі 90 хвилин, а моментів немає.

Циганков - талановитий хлопець. І Ребров має експериментувати. Але тільки тоді, коли виграєш – 3:0. Забезпеч перемогу і випускай кого хочеш.

Люди зараз уболівають не за нинішнє "Динамо". А за те, яке було. Усі уболівальники киян чекають гри. Тим більше зараз, коли суперники на рівні ДЮСШ.

У "Динамо" президент Суркіс сам купляє футболістів. Потрібні чи ні – уже його не хвилює. Кидає їх, а тренеру каже: роби з ними, що хочеш. А все не так просто: будь-якого футболіста треба вивчати: характер, хто родичі, з ким спілкуватиметься.

Торік я бачив дві гідні гри – проти "Порту" і "Ворскли". Цього сезону – нормально відіграли тільки другий тайм поєдинку проти "Олімпіка".

Автор: Тарас Подолян
 

Про Реброва

Ігор Михайлович (Суркіс – gazeta.ua) не приховує: поки я заробляю гроші – Ребров буде. Я б уже втік. Бо це образа. Куди? Це не так важливо. Бодай до Лондона, де в нього будинок є. Недавно дитина народилася, хай з нею возиться. Або за ветеранів грає. До речі, в такому чемпіонаті України Сергій ще сам може грати.

Від відставки його можуть врятувати тільки перемоги. Але не сумніваюся: вони будуть випадковими.

Автор: Тарас Подолян
 

Про Зінченка

Гвардіола просто взяв його подивитися. Чигринського теж брав і що з того? На Євро-2016 нічого не показав. З Ісландією теж, тільки до Тараса бігав. А звідти ти нічого не створиш.

Автор: Тарас Подолян
 

Про Фоменка

Михайлу Івановичу треба було йти зі збірної в кінці минулого року. Коли почали відставляти Заварова і нав'язувати Шевченка. Збірна Фоменка перемагала нелогічно. Усі ззаду, а попереду – як вийде.

Там усі люди Григорія Михайловича. Тому всі останні чемпіонати виграють "Динамо". Можете уявити, яким сильним був "Шахтар" кілька років тому: навіть Суркіс не міг проштовхнути "Динамо" на перше місце. Я уже ставлю собі запитання: як я на початку 90-х вигравав чемпіонати країни?

Заварова, до речі, теж відставив Григорій Михайлович. Ярмоленко кинув футболку Степаненка, Заваров вступився і був після цього приречений.

Автор: Тарас Подолян
 

Про Євро-2016

З поляками можна було і внічию зіграти. Провал був саме з Північною Ірландією. Головна причина – Фоменко не робив замін. Мав двох незамінних – Коноплянку та Ярмоленка. А вони нічого не показали. Потім тренер визнав: я ще навесні помітив, що щось не те.

Автор: Тарас Подолян
 

Про "Дніпро"

Дімі Михайленку я бажаю удачі. Не буду говорити, що це тренер з задатками – час покаже. Головне, щоб усе нормально було поза полем. А молоді футболісти команди мають рости поруч з таким майстром як Руслан Ротань.

Автор: Тарас Подолян
 

Про Андрія Павелка

Йому можна йти з посади президента ФФУ. Як герою – людині, що привезла до Києва фінал Ліги чемпіонів. Якщо ще зможе пробити для Харкова міжнародні матчі – аплодуватиму йому стоячи.

Автор: Тарас Подолян
 

Про Пауло Фонсеку

Дуже багато питань до нього. Не розумію, чому виходить Феррейра, а Селезньов сидить. Якщо аргентинець не забиває за "Шахтар", де півзахисники виводять тебе на порожні ворота, то де він може забивати взагалі?

Фонсека почав показувати своє "я" на самому початку роботи. Посадив Кучера з Ракицьким, ставив іншу пару захисників. Добре, що вчасно пішов назад, хоча потяг уже пішов.

Я б запитав тренера: що він думає з приводу Бернарда і Тайсона. Дві людини на одну позицію.

Автор: Тарас Подолян
 

Про "Шахтар" і Ахметова

Йде замилювання очей від Фонсеки. Вигадав ротацію. З гарними командами це не пройде. Зараз "Шахтар" грає ще за системою Луческу.

З Рінатом Леонідовичем після матчів ми не спілкуємося. Я не бачу в цьому потреби. Ні для себе, ні для нього – так, щоб після кожної гри виходити на зв'язок. Але 21 вересня я його набрав. Привітав з 50-річчям. До цього довго ламав голову: що подарувати людині, у якої все є. Потім зрозумів: найбільше його бажання – мир в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рауля зі збірної треба відправляти. "Барселона" тут не пройде" - Леоненко

Зараз ви читаєте новину «"Можна тільки уявити силу "Шахтаря", якщо і Суркіс був безсилим" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути