середа, 19 жовтня 2016 18:29

Молодь "Динамо" перемогла "Бенфіку" й очолила таблицю юнацької Ліги УЄФА
20

Фото: Тарас Подолян

Молодь київського "Динамо" приймала однолітків із "Бенфіки" в рамках юнацької Ліги УЄФА. Зустріч на стадіоні "Динамо" завершилася перемогою киян, 2:1.

Господарі поля почали активно і вже на 6-й хвилині мали непоганий шанс відкрити рахунок, але подачу Булеци штрафного з лівого флангу ніхто з партнерів не замкнув. За хвилину кияни все-таки забили, але арбітр перед цим зафіксував офсайд. Ще один момент був у "Динамо" на 12-й хвилині, коли Ледньов справа вийшов один на один з голкіпером, але на мить забарився з ударом. Цього вистачило захисникові, щоб вибити в підкаті м'яч.

До середини тайму активізувався в центрі поля Микола Шапаренко. Уродженець Донеччини грав досить впевнено, незважаючи на те, що "висів" на картці. А на лівому фланзі постійно нагнітав Денис Янаков. Саме він відкрив рахунок на 20-й хвилині. Стрімка контратака киян завершилася виходом Янакова один на один і точним низовим ударом у дальній кут.

"Бенфіка" після пропущеного гола не запанікувала і протягом двох хвилин мала два реальних шанси забити. Спочатку Тіаго Діас на 22-й хвилині з гострого кута пробив над поперечиною. А через дві хвилини провалився центр оборони "біло-синіх". Соареш вийшов сам на сам з Маханьковим, але кіпер самовіддано кинувся під м'яч. Трохи заспокоївшись, динамівці провели кілька небезпечних контратак, але на 29-й хвилині Булеца з лінії штрафного пробив у руки голкіперові, а ще через хвилину Янаков не дотягнувся до м'яча після прострілу того ж Булеци. Не можна не відзначити і капітана команди Владислава Дубінчака. Лівий захисник, який нагадує по грі Анатолія Дем'яненка, кілька разів підключався до атак із глибини і завдавав небезпечних ударів здалеку.

І все ж наприкінці тайму ближче була "Бенфіка", щоб зрівняти рахунок, ніж "Динамо", щоб збільшити. Спочатку Діаш ледь не скористався млявістю захисників, але Маханьков зіграв у стилі Буффона, витягнувши м'яч у лежачому положенні. А через хвилину за нашого голкіпера зіграла штанга після дальнього пострілу Мендеша.

Тренер динамівців Юрій Мороз, схоже, знайшов у роздягальні потрібні слова для підопічних. Зі стартових секунд другого тайму кияни стали діяти зібраніше і цільніше. А на 57-й хвилині подвоїли перевагу. Масована атака киян завершилася точним ударом з лінії штрафного Булеци. Закритий захисниками голкіпер гостей Дюате навіть не встиг зреагувати.

Але забивши другий м'яч, динамівці інстинктивно притиснулися до власного штрафного, дозволивши португальцям провести затяжну позиційну атаку. ЇЇ завершив на 67-й хвилині ударом вище воріт Флорентіно. Після чого господарі знову вирівняли гру і до фінального свистка володіли перевагою. Проте ледь не пропустили на останній хвилині основного часу: знову врятувала штанга, на цей раз після удару з кута воротарського. Але нічого не змогли зробити з ударом Джу на останніх секундах.

"Сьогодні був жорсткий, агресивний суперник, багато боротьби. Наприкінці трохи втратили концентрацію і пропустили, тренер був незадоволений. А результат загалом хороший. Ще потрібно виграти в Лісабоні і все буде добре", - прокоментував після матчу поєдинок Микола Шапаренко.

Після трьох турів команда Юрія Мороза одноосібно очолює турнірну таблицю групи В, маючи в активі 7 очок.

Юнацька ліга УЄФА. Група В, 3 тур

"Динамо" - "Бенфіка" - 2:1

Голи: Янков, 20, Булеца, 53 - Джу, 90 + 3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" розтрощило "Наполі" в юнацькій Лізі УЄФА

Зараз ви читаєте новину «Молодь "Динамо" перемогла "Бенфіку" й очолила таблицю юнацької Ліги УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути