субота, 26 грудня 2009 11:36

Мішель Платіні підбив підсумки року

Мішель Платіні підбив підсумки року

Президент європейського футбольного союзу Мішель Платіні у своїй редакторській колонці, опублікованій в останньому номері офіційного видання УЄФА uefadirect, озирається на рік, що минає і висловлює надію, що 2010-й буде не менш захоплюючим для вболівальників.

"У футболі, як і в інших видах спорту, кінець року - не обов"язково найкращий час підбивати підсумки, оскільки ми живемо за власним календарем. Сезон, як відомо, начитається влітку і завершується в кінці весни.

Пауза для оцінки

Втім, це не привід відмовитися від оцінки першої половини сезону під час паузи. Отже, останні місяці року, що минає, видалися напруженими для провідних збірних Європи, які боролися за путівки в ПАР на чемпіонат світу-2010. Тут було все: сюрпризи, щастя і розчарування.

Корисні нововведення

На клубному рівні сезон почався в червні і набрав хід у серпні після жеребкування групових етапів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА в Монако. Так, обидва турніри ще далекі від фіналу, але вже зараз можна говорити про те, що новий формат приніс чималу користь. Такого ж ефекту я чекаю і від ще одного нововведення, а саме - нового формату фіналу Ліги чемпіонів, який вперше пройде в суботу, що дозволить нам готуватися до нього протягом цілого тижня.

Фінансовий "фейр-плей"

Перша половина сезону пройшла під знаком бурхливої діяльності і за лаштунками. Ми досягли великого прогресу в програмі впровадження фінансового "фейр-плей" у клубні змагання. Щоправда, на шляху до того, щоб мораль і етика перестали бути у футболі абстрактними поняттями, зробити ще треба чимало.

Побажання на 2010-й

Ми можемо бажати змін, тим більше що зараз гарний час для побажань, однак куди краще діяти. І це саме те, що ми маємо намір робити з граничною рішучістю і, якщо буде потрібно, за допомогою органів влади. Для тих, для кого футбол не порожній звук, у мене є одне побажання: зробити так, щоб 2010-й став не тільки роком чемпіонату світу, але і роком, коли футбол буде приносити радість скрізь: від міні-полів до гігантських стадіонів, від товариських матчів до великих фіналів на міжнародному рівні!"

uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Мішель Платіні підбив підсумки року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути