вівторок, 15 грудня 2009 18:19

Платіні перевірить Україну в лютому

14 грудня на Михайлівській площі в Києві представили логотип та слоган Євро-2012. Після урочистої церемонії президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні, 54 роки, із головами національних футбольних федерацій України та Польщі — Григорієм Суркісом і Ґжеґожем Лято зібрав у готелі "Інтерконтиненталь" прес-конференцію. Голова європейського футболу багато жартував і усміхався.

— Я дуже радий опинитися в Києві. Надворі така приємна температура, достатньо тепла. Гордий, коли згадую перемогу України та Польщі в Кардіффі. Хотілося, щоб конверт, із якого я витягнув аркуш із написами країн, був красивішим. Треба звернути на це увагу адміністрації УЄФА, — починає Платіні.

Спочатку виконком УЄФА затвердив чотири польські міста й Київ. 11 грудня в Португалії Євро-2012 отримали Львів, Харків, Донецьк. Столицю України затвердили як місце проведення фіналу. Дві країни зробили величезну роботу. Треба подякувати урядам України та Польщі.

Найбільша проблема — реконструкція аеропортів

Протягом двох років ми надсилали в Україну численних експертів. Вони дивилися аеропорти, стадіони, міста. За їхніми висновками ми прийняли остаточне рішення. Є маленьке зауваження щодо графіку виконання робіт в аеропортах Гданська і Донецька. Головне, що від Польщі та України затверджено по чотири міста. Тепер вони можуть спокійно вирішувати свої проблеми. А ми візьмемося за календар турніру.

Україну й надалі перевірятимуть представники УЄФА?

— У лютому я відвідаю українські міста, де ще не був, — Донецьк, Львів і Харків. А вже в березні представники УЄФА побувають у вісьмох містах України та Польщі, аби перевірити, як дотримуються своїх зобов"язань обидві країни. Є ще багато проблем, особливо стосовно аеропортів. Вони потребують серйозної реконструкції. Я сподіваюся, що до кінця 2011 року роботи з підготовки всіх об"єктів до фінальної частини Євро-2012 буде завершено.

Чому УЄФА довірив Євро країнам Східної Європи?

— Ми вперше вирішили провести Євро у Східній Європі, щоби допомогти країнам розвиватися. Чемпіонат триватиме два тижні, але після нього залишаться інфраструктура, аеропорти, готелі. Це важливо для жителів України та Польщі. Я розумію, що все це коштує дорого, але з"явиться перспектива гарного життя для майбутніх поколінь. Євро допоможе українським та польським дітям жити краще.

Зараз ви читаєте новину «Платіні перевірить Україну в лютому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути