вівторок, 15 грудня 2009 07:36

Чотири українські міста приймуть Євро-2012

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Логотип футбольного чемпіонату Євро-2012 представили на Михайлівській площі в Києві. Він чотири метри заввишки
Логотип футбольного чемпіонату Євро-2012 представили на Михайлівській площі в Києві. Він чотири метри заввишки

На Михайлівській пл. у Києві вчора представили логотип та слоган Євро-2012. У п"ятницю виконавчий комітет Європейської футбольної федерації (УЄФА) підтвердив, що матчі фінальної частини Євро-2012 приймуть чотири українські міста — Київ, Харків, Донецьк і Львів. Фінальний поєдинок відбудеться у столиці України.

Об 11.45 у понеділок ведучий українською мовою оголошує програму презентації, потім перекладає англійською. Логотип заввишки 4 м накритий куполом. До нього не підпускають ближче як на 40 м. Там огорожа й охорона. Дорожній рух перекрито.

Надворі -11°С. Побачити логотип зібралося кількасот людей.

— Я в минулому футболістка, грала за збірну України, — каже 35-річна Галина Іванова. — Працюю у школі вчителем фізкультури. З роботи відпросилася.

— Радісно, що великий футбол буде в Україні, — додає Микола Бражник, 60 років, що стоїть поруч. — Чекав цього все життя.

Депутат Київради, "регіонал" 31-річний Євген Зражевський вважає, що свято неповноцінне:

— Погані емоції, бо не попали на чемпіонат світу з футболу. В Україні буде чемпіонат, але в нас немає команди.

Присутнім роздають прапорці України та Польщі. Від готелю "Інтерконтиненталь" до логотипу розстелили 15-метровий червоний килим. За ним чоловік розсипає сіль, щоб не було слизько.

В Україні буде Євро, але в нас немає команди

О 12.15 до готелю під"їжджає "Ролс Ройс". Із нього виходять охоронці, відчиняють задні дверцята. Мер Києва Леонід Черновецький прямує до логотипа. За кілька хвилин із готелю виходять президент УЄФА Мішель Платіні, футболіст Андрій Шевченко, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Дорогою до сцени проходять крізь металошукачі, окуляри з металевими оправами кладуть на столик. О 12.26 "мерседесом" під"їжджає прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, за 4 хв. — президент Віктор Ющенко.

— Сьогодні ми вступаємо в нову фазу наближення головного футбольного свята-2012, — першим запрошують до слова Григорія Суркіса. — Унікальне явище, свідком якого ми є, назавжди буде вписано в новітню історію нашої молодої демократичної держави, — ведучий перекладає промову Суркіса англійською та польською.

На сцену виходить президент федерації футболу Польщі Ґжеґош Лято, потім Платіні. Скидають купол. Логотип має форму квітки з двома бутонами. Правий синьо-жовтий, лівий — біло-червоний. Це кольори прапорів України та Польщі. Квітка схожа на футбольний м"яч. Слоган такий: "Творимо історію разом".

— Не обідили ні поляків, ні українців, — каже з натовпу Сергій Черновський, викладач Університету технології та дизайну. — Чекав на якогось козачка з вусами, але ж розумію, що не тільки Україна, а й Польща приймає чемпіонат.

Зараз ви читаєте новину «Чотири українські міста приймуть Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути