субота, 01 серпня 2015 09:15

"Ми йдемо до того, що комісар зупинить гонку, якщо повз їхатимуть фури" - президент федерації велоспорту України

"Ми йдемо до того, що комісар зупинить гонку, якщо повз їхатимуть фури" - президент федерації велоспорту України
Олександр Башенко: "У велосипедному співтоваристві я бачу тільки підйом". Фото: gazeta.ua

Велоспільнота України залишається згуртованою, незважаючи ні на що. А в планах Федерації велоспорту країни - проведення безлічі змагань.

Про це в рамках презентації міжнародної велогонки Odessa Grand Prix 2015 заявив президент федерації Олександр Башенко.

"Що далі? Одеса на наступний рік підтвердила реєстрацію двох міжнародних гонок, також Київ, у Вінниці було дві міжнародні гонки, наступного року їх буде три. Ініціативу також проявила столична команда "Кольц". Реєструються також чотири гонки з МТБ, Тріал, як мінімум дві Даунхілл. Таким чином, йде освітній процес районних адміністрацій, мерій, управлінь спорту до того, щоб спортсмени готувалися тут, на нашій території", - сказав він.

"Я взагалі гублюся, коли говорять фразу "враховуючи ситуацію в Україні". Ми в Вінниці провели гран-прі Донецька. Там брав участь клуб з Донецька "ІСД" - один з наших лідерів. Всі міста представлені спрортсменамі непоганого рівня. Хіба що, за відсутності Криму. У велосипедному співтоваристві я бачу лише підйом. Один із доказів - люди в Одесі організовують два серйозних міжнародних старти. Діти ходять на тренування, тренери працюють, спортивні змагання проводяться", - підкреслив Башенко.

Правда, при цьому зазначив, що міська влада міст-господарів велозмаганнь, Одеси зокрема, не усвідомлює до кінця всю серйозність і необхідність забезпечення безпеки змагань.

"У Києві ще немає тільки бетонного огороджуючого паркану. А ось у одеситів на сьогоднішній день є проблема. Справа в тому, що ДАІ до кінця не розуміє своєї функції в питанні організації безпеки гонки. Це при тому, що завтра - старт. Не потрібно бути наївними і думати, що комісар не зупинить гонку, якщо будуть їхати фури повз груп. А ми до цього йдемо. Є обласне управління спорту, де начальник все це просто проігнорував, йому треба на пенсію через тиждень. Це що, нормально?", - обурений він.

Зараз ви читаєте новину «"Ми йдемо до того, що комісар зупинить гонку, якщо повз їхатимуть фури" - президент федерації велоспорту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути