субота, 01 серпня 2015 08:28

Марка, бруківка і легендарна Дерибасівська: велогонка Odessa Grand Prix вперше вийшла на міжнародний рівень
10

1 і 2 серпня Одеса вперше прийме міжнародну велогонку Odessa Grand Prix 2015. Вперше гонка пройде в категорії UCI 1.2, як і київська міжнародна гонка Race Horizon Park.

Етап першого дня стартує в самому центрі Одеси - на вулиці Дерибасівській, в районі Міського саду. При цьому маршрут пролягатиме з виїздом на київську трасу, а загальна дистанція складе 168 км.

Другий день також відзначиться кільцевим маршрутом, старт і фініш якого відбудеться в районі Думської площі - там розташована мерія Одеси. Загальна дистанція другого дня змагань - близько 142 км. Родзинкою буде брущата ділянка дороги довжиною 1,6 км. Через це одеську гонку вже порівнюють з легендарною "Париж-Рубе".

Додамо, що вперше Одеса прийняла в себе велогонку ще в 1995 році. Нинішня за ліком буде 20-ю, але вперше – на такому серйозному рівні.

"Видно, що гонка 20-я. Все підготовлено, організовано. І організовано досить добре", - підкреслив на презентаційній прес-конференції представник Міжнародного союзу велосипедистів, головний суддя змагань, голландець Мартін Брюйн.

Автор: Євген САВЧУК
 

"Одеса має чудову велосипедну школу, всю необхідну інфраструктуру для проведення змагань такого рівня, поруч Миколаїв, який завжди давав спортсменів-велосипедистів високого рівня", - підкреслив президент федерації велоспорту України Олександр Башенко.

Автор: Євген САВЧУК
 

В рамках прес-конференції відбулося урочисте погашення ювілейної поштової марки, випущеної на честь перегонів. Її тепер можна придбати в усіх відділеннях "Укрпошти".

Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 
Зараз ви читаєте новину «Марка, бруківка і легендарна Дерибасівська: велогонка Odessa Grand Prix вперше вийшла на міжнародний рівень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути