пʼятниця, 17 липня 2015 19:09

Велосипедисти з усього світу випробують на міцність одеську бруківку

Велосипедисти з усього світу випробують на міцність одеську бруківку
Фото: facebook.com

Велосипедисти з усього світу на початку серпня зберуться в Одесі. "Перлина біля моря" вперше прийме у себе міжнародну велогонку Odessa Grand Prix. Вона відбудеться 1 і 2 серпня.

"Україна прописала в календарі UCI (Міжнародного союзу велосипедистів) ще одну велогонку, на цей раз в Одесі. Це позитивна тенденція, в нас повірили! Для учасників це нова траса, і, безсумнівно, гонка буде видовищною і гострою. Подивимося, чи стане одеська гонка конкурентом столичної Race Horizon Park як в плані організації, так і в плані числа уболівальників. Адже влітку на Дерибасівській глядачів можна зібрати не менше, ніж на Хрещатику на День Києва", - зазначив президент Федерації велоспорту Олександр Башенко.

На даний момент в гонці Odessa Grand Prix готові взяти участь 16 команд - 7 іноземних та 9 українських. Колесити по вулицях Одеси окрім українських будуть колективи з Казахстану, Молдови, Білорусі, Румунії, Азербайджану, Ізраїлю та США. Всього ж кількість всіх учасників перегонів, включаючи обслуговуючий персонал, пресу, почесних гостей і т. д. складе більше 250 людей.

Однією з ділянок перегонів стане знаменита вулиця Дерибасівська. А родзинкою змагань будуть ділянки дистанції на бруківці.

Відзначимо, що міжнародним комісаром від UCI на Odessa Grand Prix призначений один з найдосвідченіших і титулованих суддів асоціації, голландець Мартін Брюйн. У його послужному списку шість супербагатоденок Тур де Франс, п'ять Джиро д'Італія та дві іспанських Вуельти. Крім того, Брюйн працював на багатьох чемпіонатах світу та Європи, а також на класичних гонках на зразок Туру Фландрії або Париж-Рубе.

Зараз ви читаєте новину «Велосипедисти з усього світу випробують на міцність одеську бруківку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути