вівторок, 09 липня 2013 14:59

"Мхітарян - найбільш безболісна втрата на тлі Фернандіньо та Вілліана" - Морозов

"Мхітарян - найбільш безболісна втрата на тлі Фернандіньо та Вілліана" - Морозов
Морозов: "Боруссія" для Мхітаряна - правильний вибір". Фото: lb.ua

Заслужений тренер України Сергій Морозов прокоментував перехід півзахисника "Шахтаря" Генріха Мхітаряна в дортмундську "Боруссію". Нагадаємо, з німецьким клубом футболіст підписав чотирирічний контракт. Сума трансферу склала 27,5 млн євро.

- Вважаю відхід Мхітаряна своєчасним, керівництво "Шахтаря" вчинило абсолютно вірно. У донецькому клубі Генріх досяг свого приблизного максимуму, для подальшого зростання йому потрібен був більш сильний чемпіонат.

- Немає відчуття, що "Шахтар" занадто захопився комерцією всупереч спортивній складовій? Лідери продаються один за іншим, а новачки можуть швидко і не заграти.

- Захопився чи ні - стане ясно за підсумками сезону. "Шахтар" входить до числа європейських клубів, які максимально заробляють на трансферах. Та й позиція Ріната Ахметова добре відома - обігравати молодих гравців, а потім їх продавати, купуючи їм на заміну інших молодих хлопців. При цьому залишається стабільним результат.

- Як відхід Мхітаряна відіб'ється на позиціях "Шахтаря" в майбутньому сезоні?

- Даріо Срна дуже добре сказав, що гравці постійно йдуть, а "Шахтар" від цього стає все міцнішим і міцнішим. Тут важливо, наскільки швидко ті, хто прийшов на заміну, адаптуються в команді. Потрібен хоча б місяць, щоб подивитися, як це буде відбуватися.

Думаю, що за золото цьогорічного чемпіонату боротимуться чотири рівних команди. Тотального домінування "Шахтаря", як це було в минулому сезоні вже не буде, відхід одразу кількох лідерів як правило безслідно не проходить і гра тьмяніє. До 5-7 туру картина буде більш менш ясною. У Лізі Чемпіонів багато що залежатиме від того, в якому стані будуть як основні гравці, так і найближчий резерв.

- Відсутність Мхітаряна на матчах Об'єднаного турніру сильно відчувалося?

- Я б не сказав. У ігровому плані для "Шахтаря" куди більш істотною втратою став відхід Фернандіньо. Це, на мій погляд, кращий легіонер України за всі роки, скільки іноземці приїжджають до нас. На тлі його і Вілліана відхід Мхітаряна - найбільш безболісна втрата.

- Наскільки швидко здатний Генріх вписатися в ігрову модель "Боруссії"?

- Юрген Клопп просто так гравців не бере. Для нього головний критерій - швидкісна витривалість. А вона у Мхітаряна є. Отже "Боруссія" для нього - правильний вибір. В Англії йому було б складніше. У тому ж "Ліверпулі" є окремі гравці, які весь час намагаються діяти за рахунок індивідуальної майстерності. А дортмундці славляться саме командною грою, на кожній позиції футболісти роблять величезну роботу, але при цьому всі діють як єдиний механізм.

Зараз ви читаєте новину «"Мхітарян - найбільш безболісна втрата на тлі Фернандіньо та Вілліана" - Морозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути