середа, 22 жовтня 2014 21:13

"Металіст" програв третій матч у Лізі Європи
4

Фото: Ірина Козюпа

Харківський "Металіст" поступився варшавській "Легії" у матчі третього туру групового етапу Ліги Європи. Зустріч пройшла у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського і завершилася з рахунком 0:1.

На 28 хвилині гри відзначився молодий 19-річний півзахисник "Легії" Ондрей Дуда. Напередодні словак супроводжував наставника поляків Хеннінга Берга на передматчевій прес-конференції. Тоді футболіст заявив, що команда буде концентрувати увагу на своїй грі, а сам Дуда зробить все можливе, щоб допомогти "Легії" здобути у Києві позитивний результат.

Нагадаємо, що "Металіст" вийшов на матч проти лідера своєї групи без Клейтона Шав'єра, який полетів у Бразилію лікувати шлунок, та Папи Гуйє. "Легія" не змогла розраховувати на чотирьох гравців основи у сьогоднішній грі.

Загалом перший тайм не був багатим на події. Команди не часто пробивали по воротах. Запам'ятався штрафний у виконанні Жажі і прохід по флангу Болбата.

У другому таймі стало цікавіше. Спочатку Юссуф привіз пенальті у свої ворота, але Горяїнов парирував удар. Відразу після цього "Металіст" забив у ворота Душана Кучика, але лайнсмен підняв прапорець — офсайд. Взяття воріт не зарахували.

На 68-й хвилині литовський арбітр Гедемінас Мажейка призначив пенальті у ворота "Легії". Воротар поляків справився з ударом Жажі.

Наприкінці матчу Юссуфа з поля забрав автомобіль швидкої допомоги. Футболіста відразу повезли в лікарню. Захисник розірвав зв´язки.

До фінального свистка рахунок так і не змінився. "Металіст" поступився у третьому матчі групового етапу. У харків'ян останнє місце і нуль очок. "Легія" здобула третю перемогу і йде з максимальним показником. Хоча наставник поляків мріє про фінал Ліги Європи, який пройде цього разу у Варшаві.

Після матчу стало зрозуміло, чому УЄФА не дозволило проводити гру у Львові. Підтримати "Легію" до Києва приїхало близько 500 фанатів. Тільки уявіть, скільки їх могло б бути у місті Лева. Від поля ультрас навіть відмежували металевою сіткою.

Поляки зайняли весь гостьовий сектор. Час від часу влаштовували сутички зі стюардами і скандували про Бандеру приблизно те саме, що українці співають про Путіна. Хоча росіянам теж дісталося. Кричалку "Руська курв*" нечисленні глядачі (диктор оголосив, що на матчі присутні більше двох тисяч вболівальників) зустріли схвально. І вимагали хіта про президента РФ. Але у поляків власний репертуар.

У наступному турі "Металіст" їде в гості до "Легії". Решта матчів Ліги Європи, у тому числі поєдинки "Динамо" та "Дніпра", будуть зіграні завтра.

Ліга Європи

Груповий етап

3-й тур

"Металіст" - "Легія" - 0:1

Гол: Ондрей Дуда, 28 хв

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" програв третій матч у Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути