субота, 04 лютого 2012 10:28

"Металіст" став володарем Кубка Кадирова
10

Фото: metalist.ua

Кубок пам'яті Ахмата Кадирова, звичайно, не можна порівнювати з Лігою чемпіонів або Лігою Європи. Однак перемога в такому турнірі дає можливість не тільки заробити хороші призові, але й отримати впевненість в собі перед єврокубковою зустріччю із "Зальцбургом". Харків'яни, не розпещені різними трофеями і титулами (останній датується 1988 роком, між іншим), цією можливість скористалися сповна.

У першому таймі фінального матчу, в якому зустрічалися "Металіст" і румунський "Рапід", команди рідко доводили свої атаки до ударів по воротах, акцентуючи увагу на упевненій грі в захисті. В середині першого тайму Тайсон прокинув м'яч у штрафний майданчик на Бланко, який опинився один перед воротами. М'яч пройшов поруч з дальньою штангою. За кілька хвилин до цього Себастьян ще раз потурбував голкіпера, коли м'яч після дальнього удару пролетів поруч зі штангою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" розгромив "Полонію" і вийшов у фінал Кубка Кадирова

У другому таймі на полі з'явилися Крістальдо і Девіч - Мирон Маркевич явно хотів вирішити всі питання в основний час, а не покладатися на удачу в додаткові хвилини або в серії пенальті (матч з "Пахтакором" всі прекрасно пам'ятали).

Хороша можливість відзначитися виникла на 67-й хвилині - Крістальдо після пасу Соси виходив один на один з правого краю штрафного, проте Джонатан пробив повз ближню штангу. Але вже через 10 хвилин аргентинець був точніший: Соса віддав на хід Обрадовичу, той увірвався у штрафний майданчик і прострілив на набігаючого Крістальдо. Форварду залишалося лише вразити порожні ворота, з чим той і впорався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" на Кубку Кадирова по пенальті поступився "Пахтакору"

У час, що залишився українці грамотно тримали м'яч, не даючи супернику можливостей для проведення своїх атак. У підсумку команда Маркевича мінімально обіграла підопічних Луческу-молодшого, завоювавши перший в нинішньому році трофей.

Як і анонсували перед грою представники обох команд, гра вийшла бойовою, але, що найголовніше, не жорсткою. Обійшлося без травм, що вкрай важливо перед поновленням єврокубкової кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" дізнався суперників на Кубку Кадирова

Право першим підняти над головою Кубок отримав президент клубу Олександр Ярославський, який розділив настільки приємний момент зі своїм маленьким сином. Треба визнати, що з церемонією нагородження організатори турніру явно не прогадали - святкове конфетті, салют, а ще "We are the Champions" від гурту Queen.

3 лютого 2012.

Туреччина.

Фінал "Кубка пам'яті Ахмата Кадирова".

"Металіст" - "Рапід" 1:0 (0:0)

Голи: Крістальдо, 78 (1:0)

"Металіст": Горяїнов - Обрадовіч, Папа Гуйє, Торсільєрі, Фініньо (Пшеничних 86), Соса (Валяєв 90), Хав'єр, Едмар, Марлос (Крістальдо, 46), Бланко (Девіч 73), Тайсон

"Рапід": Бурка; Григорі; Сурду (Деак, 46); Орош; Панку (Павлович, 46); Григоре; Алекса (Іоніца, 46); Таварес; Дуарте; Шбурля; Драга

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" став володарем Кубка Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути