пʼятниця, 20 травня 2016 09:26

Луческу залишить "Шахтар" після фіналу Кубка України

Луческу залишить "Шахтар" після фіналу Кубка України
Мірча Луческу shakhtar.com

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу залишить команду після фіналу Кубка України і розгляне низку пропозицій від інших клубів.

Виходячи із ситуації, що склалася, у "Шахтаря" вкрай мало шансів повернутися в Донецьк. Отже, на клуб чекає інший вектор розвитку. Менеджмент "гірників" будуватиме нову команду з урахуванням всіх обставин, що склалися. Боси "Шахтаря" готові приймати пропозиції щодо провідних гравців (Марлос, Тайсон), але, традиційно для клубу, продаватимуть виключно за "справедливими цінами".

Луческу і "Шахтар" прийняли рішення не продовжувати співпрацю. При цьому 70-річний фахівець не планує завершувати свою кар'єру.

Мірча Луческу вів переговори з російським "Зенітом", але сторони не домовилися, за даними ЗМІ. Тренер і його представники виставили перед "Зенітом" низку умов, зокрема 6 млн євро на рік за особистим контрактом. Російська сторона готова була платити 5 млн, але зрештою успішно завершилися паралельні переговори з екс-наставником "Манчестер Сіті" Мануелем Пеллегріні, який і очолить команду.

У Луческу є вигідні пропозиції від двох турецьких клубів - "Галатасарая" і "Фенербахче". Обидва зазнали поразки від "Бешикташу" в боротьбі за титул і за допомогою Луческу планують повернутися на вершину.

"Нічого не говоритиму, бо заплачу" - Луческу натякнув на відхід із "Шахтаря"

Успіх переговорів Луческу з турецькими клубами залежить від їх можливостей зміцнити склад, підписавши необхідних тренеру футболістів. Серед них і підопічні Мірчі в "Шахтарі". Насамперед, мова йде про бразильських атакуючих гравців.

Луческу офіційно оголосить про свій відхід із "Шахтаря" після завтрашнього фіналу Кубка України проти "Зорі". Тренера намагалися "розкрутити" на зізнання під час відкритого тренування "гірників", але він відмовився говорити на цю тему.

Додамо, що румунський фахівець очолює "Шахтар" з літа 2004 року. В його активі 8 титулів чемпіона України, 5 Кубків України, 7 суперкубків країни і перемога в Кубку УЄФА-2008/09.

За інформацією португальських ЗМІ, новим тренером "Шахтаря" може стати нинішній наставник "Браги" Паулу Фонсека.

Зараз ви читаєте новину «Луческу залишить "Шахтар" після фіналу Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути