вівторок, 24 листопада 2015 12:01

Кияни можуть розраховувати тільки на залізну дисципліну та помилки суперника – 21.45, "Порту" - "Динамо"

Кияни можуть розраховувати тільки на залізну дисципліну та помилки суперника – 21.45, "Порту" - "Динамо"
Фото: gazeta.ua

Хвиля оптимістичних прогнозів, що затопила від учора інформаційний простір напередодні гри між "Порту" та "Динамо", нагадала мені далекий квітень 1987 року. Тоді динамівцям, аби вийти до фіналу Кубку чемпіонів, слід було "усього лише" перемогти вдома "Порту" із рахунком 1:0, тож сто тисяч глядачів на "республіканському" та мільйони перед телеекранами ні на мить не сумнівалися в успіху. Хоча перед цим "Порту" переміг вдома 2:1, причому цілком заслужено. Врешті київський матч цілком логічно завершився тоді перемогою португальців, які згодом здобули і Кубок чемпіонів.

"Якщо завтра ми не виграємо, то світ не зупиниться" - Ребров

Цього разу перший матч у Києві завершився унічию 2:2 і раділи цій нічиїй саме динамівці, які змогли зрівняти рахунок на останніх хвилинах завдяки колосальній емоційній зарядженості, що дозволила буквально зім'яти захист португальської команди. Але це тривало лише кілька хвилин. Решту гри "Порту" виглядав краще. І це при тому, що португальська команда на той час лише кілька тижнів грала разом – склад оновився більш ніж наполовину.

Тож чи є у нас реальні, а не емоційні передумови очікувати сьогодні ввечері перемоги "Динамо"? Згадаймо попередній виїзний матч проти "Челсі", коли ми теж одностайно "вірили у перемогу". А вийшло, що упродовж усього першого тайму "Динамо" лише оборонялося і щастя, що пропустило лише раз.

Вважаю, що слід завершувати із емоціями. Вони були потрібні тиждень тому у поєдинку збірної України проти збірної Словенії, яка за майстерністю явно поступалася нашим і тому перетворила матч на битву. Про це слід забути і чим швидше, тим краще. Тому що жоден словенець із тої збірної не пройшов би навіть у запас нинішнього "Порту". Тож увечері слід готуватися не до "битви", як у Маріборі, а до футболу.

Красуня-фахівець із харчових технологій майже не пропускає виїздів із "Динамо"

Чим може здивувати господарів поля нинішнє "Динамо"? Головні матчі цієї осені (із "Челсі", "Порту" та "Шахтарем"), у яких динамівці не здобули жодної (!) перемоги, показали, що гру Ярмоленка і компанії суперники добре вивчили і знають як цій грі протидіяти. Розраховувати "Динамо" може лише на залізну дисципліну та помилки суперників. Щодо рівня майстерності у грі "один в один", то нинішні динамівці у цьому компоненті явно поступаються усім головним конкурентам.

У цьому немає нічого страшного і нічого поганого – так було завжди. "Динамо" хоч без іноземців, хоч із іноземцями історично перемагало сильних опонентів лише завдяки швидкості та злагодженої командної гри. Плюс виблиск майстерності однієї "зірки", прізвище якої усім добре відомо. Чи можливе щось подібне сьогодні увечері?

Дуже хочеться, аби Сергій Ребров із його штабом винайшли для гри проти "Порту" щось насправді несподіване і за рахунок цього їхня команда здобула би перевагу. Це колись зміг зробити Юрій Сьомін – восени 2008-го "Динамо" у Порту настільки щільно закрилося у захисті, що господарі були безсилі щось вдіяти, а перемогу нам тоді приніс випадковий штрафний.

"Це матч року для "Порту": "Динамо" потренувалося на стадіоні "Драгау"

Ще раз хочу наголосити – зайві емоції сьогодні динамівцям не допоможуть, а, швидше, нашкодять. Сьогодні буде змагання у майстерності. Як індивідуальній кожного футболіста, так і тактичній у виконанні кожної з команд. Саме цей матч покаже, чи готове нинішнє "Динамо" боротися за перемоги на рівні Ліги чемпіонів, чи команді слід ще один сезон "обкататися" у Лізі Європи. Перший варіант стане можливим у результаті перемоги "Динамо", другий - у випадку іншого підсумку гри. Що у будь-якому разі дасть нам багато інформації для оцінок та висновків.

Наша текстова трансляція безпосередньо з "Драгао" стартує о 20.30. Приєднуйтесь. Якщо по ТБ – то ТРК "Україна" о 21.45.

Зараз ви читаєте новину «Кияни можуть розраховувати тільки на залізну дисципліну та помилки суперника – 21.45, "Порту" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути