субота, 14 червня 2014 15:33

"Іспанські мужики повинні показати, що в них є яйця" - Франков

"Іспанські мужики повинні показати, що в них є яйця" - Франков
Фото: fanat.ua

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков поділився з Gazeta.ua думкою щодо розгрому збірної Іспанії від Голландії (1:5) на ЧС-2014 у Бразилії.

- Те, що іспанцям буде нелегко, від початку передбачалося. Збірна Голландії підійшла до нинішнього Кубку світу повністю перебудованою, з оновленою обороною. Але забити у ворота чемпіонів Європи та світу цілих п'ять м'ячів - такого в страшному сні не можна було собі уявити.

З іншого боку, у Іспанії була можливість зробити рахунок 2:0, і тоді невідомо, яким би був героїзм збірної Голландії. Що стосується ван Персі, він забив просто фантастичний гол. А третій м'яч де врея був забитий з порушенням правил - там мав місце напад на воротаря.

- Пенальті у ворота голландців призначений справедливо?

- Це класика жанру. Колліна в такій ситуації повністю виправдав би дії арбітра. Тим більше, що судив італієць Ріццолі. Коста явно "малював" 11-метровий, а й захисник діяв поза рамками правил. Отже будь-яке рішення арбітра в цій ситуації має під собою підстави.

- За два дні чемпіонату суддівських скандалів - вдосталь. У наявності серйозна криза світового арбітражу?

- Криза є. Більше того, ФІФА її постійно розхитує. По-перше, дозволяє двозначно трактувати правила, по-друге - виправдовує дії арбітра в цій ситуації. Крім того, на чемпіонат світу призначаються не найсильніші арбітри, а за національними квотами.

- Чи є підстави вважати, що збірна Іспанії наїлася перемог і у команди проблеми з мотивацією?

- Однозначно, є. І з упевненістю про це можна було говорити вже тоді, коли команда програла Бразилії у фіналі Кубка конфедерацій. Також про це можна судити й за виступами "Барселони" в нинішньому сезоні, адже це основна команда для збірної Іспанії. Не можна сказати, що команда зовсім оновилася, оборона зовсім вже інша, і навряд чи знайдеться хтось кращий. З іншого боку, можна зрозуміти Дель Боске, який не має права проводити революційні реформи в збірній країни, яка тільки що все виграла.

- Гру з Голландією провалив хтось конкретно або вся команда?

- Претензії можна пред'явити до кожного. Той же четвертий гол повністю на совісті Касільяса. З іншого боку, збірна Іспанії виразно продемонструвала, що не вміє тримати удар. Раніше запасу міцності команди вистачало, щоб цих ударів не отримувати взагалі. Вчорашня ж картина виявилася дуже сумною.

- Перемога Голландії - це успіх Роббена з ван Персі чи головного тренера?

- Приєднаюся до слів ван Персі, що це - тренерська перемога. Тренер добре вивчив суперника і пояснив гравцям, як проти такої команди, як Іспанія потрібно грати. Плюс, трохи пощастило.

- Наскільки п'яти днів достатньо команді, щоб відійти від ейфорії і налаштуватися на гру з Австралією?

- Проти такої команди, як Австралія, цього часу вистачить цілком. З цією командою нічого особливого робити не потрібно, до середини другого тайму вона "помре".

- На чому збірної Іспанії потрібно зробити акцент перед наступною грою з Чилі?

- Не думаю, що команду Дель Боске спіткала така вже катастрофа. Потрібно пам'ятати, що чотири роки тому Іспанія теж почала з поразки від швейцарців. Чилі - команда непроста, але її слабке місце - оборона, якої фактично немає. Це було видно навіть у матчі з Австралією. Отже іспанці, до того ж розлючені, просто зобов'язані цим скористатися. Та й взагалі, іспанські мужики повинні показати, що в них є яйця.

Зараз ви читаєте новину «"Іспанські мужики повинні показати, що в них є яйця" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути