понеділок, 24 серпня 2015 20:48

Іменинник Гладкий, Луческу та судді, Степаненко без слідів "насильства": "Шахтар" напередодні матчу-відповіді з "Рапідом"
20

Фото: Євген Савчук

На передматчеву прес-конференцію напередодні повторної гри з "Рапідом" наставник "Шахтаря" Мірча Луческу прийшов у супроводі асистента Олександра Спиридона і форварда Олександра Гладкого.

"Здравствуйте", - російською вітається румунський фахівець з журналістами.

Вибір на Гладкого в якості "чергового" конференц-гравця виявився не випадковим: 24 серпня футболіст відзначив свій 28-й День народження.

За традицією першим починає відповідати на запитання. Перед цим - вітальні оплески від журналістів.

"Чи тисне близькість мети (груповий етап Ліги Чемпіонів - Прим.)? Ні. Ми чудово розуміємо, що це за матч і відповідно готуємося до нього. "Рапід" - дуже зіграна і фізично міцна команда. Ми вивчили її. Думаю, що суперник буде більше атакувати, а ми спробуємо цим скористатися", - говорить Гладкий.

"Чи важливий завтрашій матч для моєї кар'єри? Він важливий для всієї команди. Це не мої особисті амбіції і цілі. Ми повинні будемо показати завтра все, на що здатні. Гра буде дуже важкою. Як привітали з Днем Народження? Як зазвичай. Містер побажав здоров'я та успіхів з командою. Готуємося до матчу", - після рукостискання Луческу вирушає на тренування.

Естафету приймає наставник "Шахтаря". Перше питання - перспективи участі в грі Тараса Степаненка, який у Відні зазнав серйозної травми.

"Тренується в загальній групі, рішення приймемо завтра перед грою. Взагалі ж "Рапід" - дуже агресивна команда. Грає часом на межі регламенту, іноді навіть за ним. Не сумніваюся, що завтра буде дуже багато повітряних єдиноборств, не хотілося б, щоб постраждали гравці і щоб Тарасу дісталося по тій зоні, де зашито", - зазначає Луческу.

-Ваш Талісман Фред готовий до гри?

-Чому Талісман? У мене талісманів у команді немає. Його проблемою займаються спеціальні інститути, офіційних листів ніяких немає. А значить Фред невинуватий і може грати. Не поїхав у Парагвай? Зустріч відклали, отже, він з нами.

Тренера просять порівняти майбутній матч із грою проти "Фенербахче".

"Рапіду" з перших же хвилин потрібно буде йти вперед і відігравати віденський результат. "Фенербахче" ж міг ще чекати нашої помилки, в нього був на цей час", - підкреслив Луческу.

Після чого абсолютно несподівано переключився на тему суддівства.

"Кучера у матчі з "Баварією" вилучили в епізоді з Гетце й дали пенальті. В такому ж моменті в Відні проти Тейшейри не дали ані пенальті, ані картки", - поскаржився румунський наставник.

"Обидві команди до гри готуються серйозно. Ми в кубковому матчі не використали футболістів, що грали в Відні, "Рапід" теж поберіг своїх гравців. А хто вийде - завтра буде видно", - резюмував Луческу.

Подякувавши журналістам, відправився на передматчеве тренування. Перші 15 хвилин зазвичай були відкритими для журналістів.

Одним з останніх на поле вийшов Тарас Степаненко. Слідів травми на голові не видно. Нагадаємо, після матчі у Відні гравцеві наклали 7 швів.

"Неначе їх і не було взагалі", - зауважує один з колег.

З партнерами Тарас жартує, але більшу частину часу зосереджений. Тримається в компанії В'ячеслав Шевчука, Олександра Кучера, Ярослава Ракицького. Поруч - квадрат з донецьких бразильців - Тейшейра, Тайсон, Марлос. У центрі поля від усіх зі своїми думками усамітнився Мірча Луческу. Періодично дає вказівки ассистентам, що підбігають.

Нагадаємо, матч-відповідь плей-офф раунду Ліги Чемпіонів між "Шахтарем" та віденським "Рапідом" відбудеться 25 серпня на "Львів-Арені". Початок - о 21:45. Телетрансляція на ТРК "Україна". Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Матч у Відні, нагадаємо, завершився мінімальною перемогою "Шахтаря", 1:0.

Зараз ви читаєте новину «Іменинник Гладкий, Луческу та судді, Степаненко без слідів "насильства": "Шахтар" напередодні матчу-відповіді з "Рапідом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути