неділя, 29 травня 2016 23:36

Гра на нервах Фоменка

Гра на нервах Фоменка

Збірна України знехтувала загальновизнаною точкою зору про свою невидовищність, особливо посиленою після березневих товариських матчів проти Кіпру та Вельсу. Команда Михайла Фоменка зіграла проти Румунії товариський матч, який був показовим бодай тому, що після нього тренер має подати остаточну заявку на Євро-2016. Наступна контрольна гра проти Албанії пройде 3 червня. А "список 23" має бути бути в організаторів Євро 31 травня щонайпізніше.

Фоменко, як і всі ми, радіє чотирьом забитим м'ячам у ворота Румунії. Але більше від нас засмучується трьом пропущеним. Ми знаємо принципи цього тренера: три у сітці своїх воріт - для нього це злочин.

Але спочатку про те, що сподобалося

1.Свіжість

Зрозуміло, що з усіма уточненнями, ми краще провели другий тайм. Але навіть у першому на полі була достатньо приваблива збірна України. Ми непогано рухалися, завдяки Рибалці намагалися грати вперед і достатньо уважно діяли в обороні. Шкода тільки, що "просіли" ближче до середини тайму.

Друготаймовий бліцкриг взагалі нагадав матч "Рапід" - "Динамо", Київ у чвертьфіналі Кубка кубків-1986. І знову застереження – і в ньому сьогодні "змазали" кінцівку.

2. Шевчук

Один з найкращих гравців збірної України у цьому матчі. Постійно пропонував себе для розвитку атак, асистував Зозулі, коли той забивав.

3. Вибір футболістів у центрі поля

Він і так був чималий. Але виникало питання якості. Гра Сидорчука упродовж більшої частини відведеного йому ігрового часу та вихід Зінченка змушують Фоменка добряче подумати над тим, кого викреслювати з остаточної заявки у вівторок. До Сергія тренер і так ставився прихильно, а Олександр показав, що може внести у дії команди елемент несподіванки.

4. Мотивація окремих футболістів

Насамперед, Коноплянки. Той випадок, коли збірна потрібна йому навіть більше, ніж він їй. Відчувалося: Євген не награвся у сезоні за "Севілью" і хоче компенсувати це в команді Фоменка. Не завжди правильні рішення в першому таймі, не побачив гостре продовження на Ярмоленка, і вчасно зроблені висновки в другому – Андрій забивав після "асисту" іспанського легіонера.

Таким же "голодним" був і Селезньов, невпинно працюючи упродовж усього поєдинку.

Що не сподобалося

1. П'ятов

Але не критично. Усі знають, що в Андрія трапляються провальні матчі – достатньо згадати виїзні поєдинки "Шахтаря" проти "Арсеналу" 2010-го, "Челсі" 2012-го і торішній проти "Реала". Добре, що гра сьогоднішня товариська, а П'ятов уміє не зациклюватися на минулих поєдинках. Тому особливих підстав для тривоги немає. Хоча шкода, що Бойко не надто переконливо зіграв навесні у "Бешикташі". Рік тому, коли він тягнув "Дніпро" до фіналу Ліги Європи, ми б були спокійніші за позицію резервного голкіпера.

2. Травма Шевчука

У ній апріорі не може бути нічого позитивного. Ще гірше те, що Караваєв на незвичній позиції в обороні зіграв невдало. І дивно, що Фоменко не випустив Каменюку.

3. Небажання "засушити" гру

І це у Фоменка – майстра такої гри. П'ятов винен, але і польові футболісти почали грати у Бразилію часів Теле Сантани. Покарали суперника, який у відборі пропустив тільки двічі – молодці. Але за рахунку 4:1 треба було діяти стриманіше: "зачинитися" і не дати супернику жодного шансу. А сталося так, що румуни повірили: матч можна врятувати.

31 травня Фоменко визначиться зі складом. Наш варіант "відсіяних" футболістів: Малишев, Шахов, Петряк, Будківський, Караваєв, Гармаш.

Якого результату досягне збірна України на Євро-2016?

Зараз ви читаєте новину «Гра на нервах Фоменка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути