вівторок, 05 серпня 2014 17:22

"Говорив з Толстих. Зрозуміло, що він виконує рішення "зверху" — Коньков

"Говорив з Толстих. Зрозуміло, що він виконує рішення "зверху" — Коньков
ffu.org.ua

Федерація футболу України захищатиме свої інтереси у справі кримських клубів, не зважаючи на те, що Російський футбольний союз прийняв їх до свого складу. Про це на зустрічі з журналістами повідомив президент Федерації футболу України Анатолій Коньков.

- У пресі пройшла інформація, що ми ініціювали зустріч з керівниками РФС. Це неправда. Ми, як і раніше, вважаємо кримську територію такою, що підпорядковується ФФУ. Платимо зарплату співробітникам тамтешньої федерації футболу, знаходимо можливість передавати на півострів гроші. Я спілкуюся з Толстих (президент РФС. - "gazeta.ua"), ставлю йому запитання щодо мотивів дій РФС, але зрозуміло, що там наказ йде "зверху".

Керівник ФФУ торкнувся інших тем.

Відмова України подавати заявку на проведення Євро-2020

- Спочатку такі плани були. Але на якомусь етапі керівництво країни вирішило відмовитися від цього через економічні причини. Власне, ми і не претендували на вирішальні матчі. Тільки на поєдинки групового турніру

Ранній початок матчів чемпіонату України

- Згоден, влітку починати ігри о 17.00 недоцільно. Треба думати про здоров'я футболістів. Питання переносу матчів на більш пізній час треба узгодити з керівництвом офіційних трансляторів чемпіонату — телеканалами груп "Україна" та "1+1". Думаю, компроміс ми знайдемо. У літній період ігри починатимуться пізніше.

Схема проведення чемпіонату України

- "Шахтар" пропонував грати у два етапи. Але я вважаю, що тоді б клуби були в нерівних умовах. Тому прийняли рішення грати в два кола. І починати саме з 26 липня, а не пізніше. Це було прохання головного тренера збірної та представників команд, що грають у єврокубках.

Товариський матч проти США 5 березня

- Пройшла інформація, що Росія атакуватиме Крим. Скажіть, як могли грати у футбол, якщо б на території України розпочалися бойові дії. Говорив з футболістами, вони підтримали моє рішення. Приймав я його не одноосібно, а разом з членами виконкому. І як тільки стало зрозуміло, що нападу не буде, ми полетіли на Кіпр для проведення гри. А не полетіли б — то готові були компенсувати американцям збитки від зриву матчу. Не думаю, що наша репутація б постраждала. Якщо війна — то хто б нас не зрозумів? Ті ж американці не захотіли летіти в України через неспокійну ситуацію в нашій державі (спочатку планувалося, що поєдинок відбудеться в Харкові. - "gazeta.ua")

Видача ліцензій

- Борги перед футболістами мають "Говерла", "Волинь", "Карпати". Але найлегше було б відмовити їм у праві грати в чемпіонаті України. Ну а що далі? Скільки б команд залишилося у прем'єр-лізі? Тому певним чином ми йдемо на поступки. Керівники команд обіцяють розрахуватися з футболістами. Звичайно, є побоювання, що УЄФА може взяти під свій контроль видачу ліцензій. Але в принципі, там розуміють ситуацію в нашій державі і проблем виникнути не повинно.

Помилки на посаді президента ФФУ

- У вересні виповниться два роки як наша команда очолила Федерацію футболу. Помилки за за цей час були — як же без них. Але я хочу розповісти про них на Конгресі ФФУ наприкінці цього року.

Турбота Михайла Фоменка

- З головним тренером національної команди контактую постійно. До старту на Євро-2016 залишається місяць. Не всі українські гравці у оптимальній формі. Найбільше турбує травма Хачеріді.

Про преміальні з футболістами ще не говорили. Виплачувати їх, на мою думку, треба, якщо буде досягнуто конкретний результат — потрапляння до фінальної частини, а не за кожну окрему перемогу. Домовимось. З цим проблем у нас не було. Ситуацій як у збірній Гани, коли гравці погрожували не вийти на матч Кубку світу, якщо не заплатять преміальних, у нас не було і, переконаний, не буде. Подібним чином вирішимо проблему стимулювання збірної 19-річних, яка досить успішно виступила на Євро і потрапила на Кубок світу.

Зараз ви читаєте новину «"Говорив з Толстих. Зрозуміло, що він виконує рішення "зверху" — Коньков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути