четвер, 22 травня 2014 13:24

"Головне завдання Фоменка – пошук гідного резерву" - Грачов

"Головне завдання Фоменка – пошук гідного резерву" - Грачов
ffu.org.ua

– Збірна України швидше за все розпочне сьогоднішній матч із Нігером основним складом, – каже колишній гравець "Шахтаря" Віктор Грачов. – Однак у другому таймі гратиме повністю експериментальний склад.

Нашим тренерам конче необхідно до основної обойми додати ще 5-6 виконавців, щоб в наступних відборах не повторилася ситуація схожа на протистояння із Францією, коли французи легко замінили 5-6 виконавців, а в наших довжини лави запасних не вистачило.

Тобто головне завдання Михайла Фоменка в наступних матчах – пошук гідного резерву, який дозволить говорити про обойму з 20 гравців збірної. Не думаю, що сьогодні є необхідність перевіряти готовність Ярмоленка чи Коноплянки. А от на Хомченовського, Ордеця та інших варто було би глянути.

З урахуванням не надто сильного суперника наші атакуватимуть з перших хвилин чи трохи приглядатимуться до Нігера?

- Коли граєш з абсолютно незнайомим суперником, то хвилин 15 обов'язково піде на розвідку боєм. А потім, думаю, Україна домінуватиме до кінця матчу. Принаймні мені важко повірити, що в себе дома з не найсильнішою африканською збірною ми гратимемо другим номером.

Може, збірній не треба було відмовлятися від турне Південною Америкою?

- Не погоджуюся. Скасування турне – рішення правильне. Футболісти морально виснажені. В країні ситуація страшна. Другу половину чемпіонату, фактично, грали через три дні на четвертий. Часто-густо без глядачів. Природно, що гравцям зараз не до далеких подорожей і матчів. Вони хочуть побути зі своїми родинами. Інша справа, якби турне запланували в грудні. А зараз багатьом не до футболу. Тому рішення правильне.

У другій половині сезону форварди збірної не надто вражали. Може, варто було б запросити Луіса Адріано?

- За умови, якщо віддаватиметься грі, як Едмар. Якщо відбуватиме номер – не треба. Утім про доцільність цієї натуралізації в першу чергу мав би висловитися головний тренер.

Нагадаємо, товариський матч Україна — Нігер пройде 22 травня у Києві на стадіоні "Динамо". Початок поєдинку о 21:00.

Зараз ви читаєте новину «"Головне завдання Фоменка – пошук гідного резерву" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути