неділя, 13 липня 2014 15:55

"Німеччина не добила Бразилію і цього запасу має вистачити на Аргентину" - Франков

"Німеччина не добила Бразилію і цього запасу має вистачити на Аргентину" - Франков
Фото: fanat.ua

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков поділився з Gazeta.ua очікуваннями від майбутнього фіналу ЧС-2014, в якому зустрінуться збірні Німеччини та Аргентини. Нагадаємо, матч відбудеться сьогодні, в 22:00, трансляція на телеканалах "Футбол 1", "Україна" і "Перший національний". Наш сайт проведе текстову трансляцію зустрічі.

Фаворит матчу

Однозначно таким вважаю збірну Німеччини. За рівнем гри вона значно перевершує зіркову Аргентину. Хоча за великим рахунком в аргентинській команді вся гра будується навколо одного футболіста, якому на поле дозволено робити все, що завгодно. Водночас, у збірній Німеччини явної зірки немає. Там в кожній лінії зосереджено по одному-два лідера, плюс не існує такого поняття, як напад зі "стареньким" Мирославом Клозе. В атаці, по суті, може зіграти хто завгодно.

Персональна опіка Мессі

Проти Мессі ставити персональну опіку абсолютно марно. Його потрібно перехоплювати кількома гравцями. Одна людина з ним не впорається, Мессі від неї просто втече. Тут треба закривати повністю зону і передавати гравця один одному. Одного-двох футболістів обіграти аргентинцеві не проблема. Значить, має бути хтось третій на підстраховці. Якщо вдасться вимкнути Мессі з гри, це серйозно ускладнить завдання аргентинцям: коли зірковому форварду погано, стає погано всій команді. Адже гра збірної Аргентини за Алехандро Сабельї будувалася повністю навколо Мессі. Вся команда мала створювати умови для вільної творчості форварда, а потім пожинати плоди.

Травма Ді Марії

Безумовно, він для Мессі - комфортний партнер. І, наскільки відомо, він вже тренувався в основному складі. Використовували там стовбурові клітини або ще що-небудь, але ймовірність того, що він зіграє, досить висока. А от чи зможе він підсилити гру команди, залежить від того, наскільки футболіст реально видужав. З іншого боку, якщо він не зможе зіграти, великою втратою це не назвеш, гравця є, кому замінити.

Епіцентр протистояння

Основна боротьба розгорнеться в центральній зоні, де Кроос і Хедіра будуть стримувати і намагатися "з'їсти" Мессі. У будь-якому разі, півзахисникам збірної Німеччини доведеться серйозно попрацювати на руйнування, але при цьому в жодному разі не залишати без м'яча тих, хто перебуватиме попереду.

"Постбразильский синдром" Німеччини

Сподіваюся, що в цій збірній ще залишилося достатньо німецького, щоб жодній ейфорії не піддаватися. Якщо говорити про трудовий ентузіазм в плані забиття голів, то, на мій погляд, Німеччина не добила Бразилію, могла покласти набагато більше м'ячів. Але стримувала себе. Гадаю, цього запасу міцності має вистачити і фінал обіцяє бути не нудним.

Арбітр Нікола Ріццолі

Претензії до Ріццолі по його біографії пред'явити вкрай складно. Тричі був кращим арбітром Італії, його авторитет в країні приблизно такий, який колись був у Колліни. Торік судив фінал Ліги Чемпіонів, працював на Євро-2012. Бездоганна біографія. Єдине - перший матч на чемпіонаті Іспанія - Голландія, який він судив. У ньому, на мій погляд, були грубі помилки. Але у суддівського комітету ФІФА, мабуть, інша точка зору. Особисто я бачив у фіналі Равшана Ірматова. Але він на шість років молодше, у нього все ще попереду. Але і він на нинішньому мундіалі теж не був бездоганний, досить згадати руку Срни в матчі з Мексикою.

Серія пенальті

Тут відразу згадується 2006 рік, коли німці виграли у Аргентини по пенальті в чвертьфіналі (4:2). В принципі, обидві збірні сильні в серії 11-метрових, ті ж аргентинці достатньо уваги приділяють цьому фактору. Але, думаю, що вирішальне слово має сказати саме німецький характер. Якщо, звичайно, до цього дійде справа.

Прогноз на матч

В основний і в додатковий час команди зіграють 0:0. Німеччина виграє по пенальті.

Зараз ви читаєте новину «"Німеччина не добила Бразилію і цього запасу має вистачити на Аргентину" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути