понеділок, 14 липня 2014 18:52

"Німеччина більше заслужила на Кубок світу, а Золотий м'яч мав отримати Роббен" - Решко

"Німеччина більше заслужила на Кубок світу, а Золотий м'яч мав отримати Роббен" - Решко
Reuters

Збірна Німеччини виграла Кубок світу. У фіналі команда Йоахіма Льова перемогла Аргентину — 1:0. Єдиний гол у матчі забив Маріо Гетце, який відзначився на 113-й хвилині.

Додамо, що найкращим футболістом чемпіонату визнали капітана збірної Аргентини Ліонеля Мессі. Мануель Нойер став найкращим голкіпером турніру.

Колишній захисник київського "Динамо" Стефан Решко називає перемогу збірної Німеччини заслуженою.

Фінал Кубку світу

Німеччина - Аргентина — 1:0

"У фіналі вболівав за збірну Німеччини. Хотів, щоб ця команда виграла титул, - каже Стефан Михайлович. - Матч вийшов напруженим, хоча, можливо, і не таким видовищним, як того очікували вболівальники.

У першому таймі німці могли пропустити кілька голів. Футболісти допускали помилки, дозволяли супернику виходити один на один зі своїм воротарем. Але німці ведуть боротьбу до кінця. Так і сталося. Гетце відзначився на 113-й хвилині.

В Йоахіма Льова добре організована команда. Також у бундестім був на день більше відпочинку, ніж в Аргентини. До всього аргентинська збірна грала з Голландією не 90 хвилин, а 120 і пробивала серію пенальті. Фізично та психологічно німці підійшли до фіналу свіжішими.

Я очікував, що буде важка і не дуже результативна гра — 1:0 чи 2:1. Більшої різниці тут не може бути, адже грали дві приблизно рівні команди. В Аргентини є Мессі, а Німеччина сильна командною грою та дисципліною. Можливо десь трішки німцям пощастило, але щастить сильнішим.

Аргентина краще виглядала у фіналі, але Німеччина більше заслужила на титул за підсумками всього турніру. Радий, що перемогла європейська збірна. Хай Південна Америка зачекає до наступного чемпіонату.

Як на мене, то Мессі не награв на звання найкращого гравця турніру. Я очікував більшого від футболіста. "Золотого м'яча" Кубка світу більше заслужив Ар'єн Роббен. Але у ФІФА працюють великі фахівці. Їм видніше. Щодо Мануеля Нойера, то тут питань немає. Голкіпер збірної Німеччини дійсно найкращий на турнірі."

Матч за третє місце

Бразилія — Голландія - 0:3

"Чемпіонат вийшов дуже хорошим. Він показав, що іспанський футбол з коротким пасом вже відходить на задній план. Зараз головне — це швидкість, швидкість і ще раз швидкість. Той хто грає швидше і точніше, той перемагає. Ось така тепер тенденція у футболі.

Дуже здивувала збірна Коста-Ріки. Команда виконувала великий обсяг швидкісної роботи на досить високому технічному рівні. Приємно вразила Колумбія. У них були хороші матчі. Не чекав від цих команд такого рівня.

Слабо виступили англійці та італійці. Ці команди здивували зі знаком "мінус". Сюди ж можна віднести Бразилію. У команді відсутні особистості. Неймару ще далеко до цього статусу. У матчі за третє місце голландці красиво перемогли господарів, показавши класну гру. Я впевнений, що Бразилія дуже хотіла перемогти і хоч трохи виправитися за поразку від німців з рахунком 1:7.

Але підопічні Сколарі дуже багато допускали помилок у захисті і в атаці нічого з себе не представляли. З таким складом четверте місце для Бразилії — це хороший результат. Десь господарів трошки підтягнули, а то вони могли ще й з групи не вийти. Скажу так, всі команди зайняли свої місця. Принаймні перша четвірка точно."

Зараз ви читаєте новину «"Німеччина більше заслужила на Кубок світу, а Золотий м'яч мав отримати Роббен" - Решко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути