четвер, 10 липня 2014 17:51

"Фінал Кубка світу Німеччина - Аргентина буде до одного чи двох забитих м'ячів" - Догадайло

"Фінал Кубка світу Німеччина - Аргентина буде до одного чи двох забитих м'ячів" - Догадайло
Роббен і Мессі перед початком матчу Нідерланди - Аргентина Reuters

На Кубку світу у Бразилії стали відомі фіналісти. Чемпіон визначиться у матчі збірних Аргентини та Німеччини. Футбольний тренер Віктор Догадайло невелику перевагу у боротьбі за золоті медалі віддає німецьким футболістам.

Бразилія - Німеччина 1:7 (0:5, 1:2)

"Такий результат став для всіх несподіванкою, - каже Віктор Гаврилович. - Гра збірної Німеччини — стабільна, цікава і послідовна. Бундестім заслужено вийшов у фінал. Що стосується Бразилії, то збірну критикували протягом усього турніру. Команда весь час перебувала під тиском вболівальників. Всі 200 мільйонів жителів Бразилії вболівали за свою збірну.

Кадрові втрати перед півфіналом виявилися для команди Сколарі непоправними. Травмувався Неймар, не грав через дискваліфікацію капітан Тьяго Сілва, лівий захисник Марсело перебував у поганому психологічному стані через смерть дідуся.

Тут хочеться відзначити мудрість Йоахіма Льова, який вибудував тактику гри команди, використовуючи больові точки збірної Бразилії. Німеччина більше атакувала правим флангом, куди зміщався Мюллер. Йому допомагав Лам, який грав на позиції правого захисника.

Німці вдало використали стандарт і забили перший гол. Після цього буквально за шість хвилин команда забила чотири м'ячі, які стали визначальними. Такі матчі бувають раз на сто років. Збірна Бразилії 94 роки так не програвала. Команді просто потрібно це пережити. Така поразка ганьбить збірну і країну.

У цьому результаті є підводні течії. Німці мають на день більше відпочинку, ніж аргентинці. Найголовніший момент — це психологія. Льову потрібно попрацювати зі своїми футболістами і опустити їх з небес на землю."

Нідерланди - Аргентина - 0:0 (2:4)

"Це типова гра на результат. Аргентина, яка має атакувальний потенціал в обличчі Мессі, Агуеро, Ігуаїна, Лавессі, могла грати в більш атакуючий футбол. Однак, це команда-прагматик. Ні для кого не секрет, що збірна грала в захисний футбол весь турнір. Луї ван Гал також обрав обережну тактику. Для вболівальників цей матч вийшов трохи нудним. Фахівцям цікаво було спостерігали за боротьбою тактик. Вчора жодна з команд не хотіла помилитися.

Мене якось запитали, чи можуть наставники грати на нічию, щоб дотягнути до серії пенальті. Я відповів, що навряд. А вчора ми побачили, що наставники десь підсвідомо розраховували на те, що у них хороші голкіпери і міцні нерви у футболістів. Ми побачили позиційну і не видовищну гру, але це був матч рівня півфіналу з двома топ-командами.

У серії післяматчевих пенальті треба віддати належне голкіперу збірної Аргентини Серхіо Ромеро, який відбив два удари. Луї ван Гал помилився, коли дав перший удар пробивати захисникові. Наставник сказав, що був упевнений у Вларі, який провів хороший матч. Після першого промаху шальки терезів схилися на бік збірної Аргентини.

Чому ван Гал не поміняв Сілессена на Крула? Після матчу він сказав, що хотів це зробити, але вже використав всі три заміни. Якщо це спрацювало перший раз, то вийшло б і вдруге. Це вже була б система. Але ван Персі не був готовий провести на полі 120 хвилин. Тому наставник був змушений замінити капітана."

Фінал

Німеччина — Аргентина — 13 липня

"Матч може бути дуже цікавим. Німеччина показує клас і командну гру. У команди хороший підбір виконавців. Німці дуже вдало використовують стандартні положення. Льов уміло проводить заміни. Шюррле вийшов проти бразильців і забив два м'ячі. Ряд інших замін на турнірі також були вдалими.

Юрген Клопп якось сказав, що для нього фінал — це звичайна гра, але з підвищеною відповідальністю. Тому цей матч буде тільки на результат. Не чекаю якогось розгромного рахунку. Збірна Аргентини також дуже мотивована. Мессі ще ніколи не був чемпіоном світу.

Я очікую безкомпромісної гри. Це буде боротьба тактик, тренерів і різних шкіл до одного чи двох забитих м'ячів. Не більше. У фіналі зіграють дві рівні команди. Хоча невелика перевага все таки на боці збірної Німеччини.

Нойер? Це окрема розмова. Він відзначається антропометрією та умінням грати на лінії воріт. Мануель підкований тактично і володіє технікою польового гравця. Це воротар, який уміло страхує. Але Ромеро також непоганий голкіпер.

Хотів би перефразувати Наполеона. Потрібно бути сильнішим від суперника у потрібному місці і в потрібний час. Подивимося у кого це вийде."

Матч за третє місце

Бразилія — Голландія — 12 липня

"Роналдо сказав, що збірна Бразилії має зібратися і виграти цей матч. Я розумію стан Сколарі і футболістів. Вони спустошені. Те саме стосується голландців. Раніше двом командам, які не вийшли у фінал, давали бронзові медалі. Можливо, це справедливо. Але для вболівальника матч Бразилія — Голландія — це чудова вивіска. Багато людей з радістю подивляться цю гру.

Зрозуміло, що футболісти з обох збірних вихолощені. Як правило, наставники на такі матчі виставляють гравців, які мало грали. Це нагода для резерву проявити себе.

Після поразки від німців Бразилія стала об'єктом для насмішок. Їм ніяк не можна програти другий матч поспіль. Тому ставлю на бразильців.

Ван Гал сказав, що матч за третє місце нікому не потрібен. Футболісти такий народ, що якщо вони почули слова свого наставника, то до них прислухаються. Думаю, голландцям не так важливо стануть вони третіми чи четвертими. Бразильцям же потрібно виправитися за півфінал проти Німеччини.

Роббен? Це лідер команди. Він демонструє хорошу і яскраву гру. Але ми у кожній команді можемо знайти таких гравців. Ар'єн — один із найкраших на турнірі, але не найкращий. Це звання отримує гравець, який зіграє у фіналі. Це може бути Мюллер, Клозе, Мессі чи навіть Нойер з Ромеро."

Зараз ви читаєте новину «"Фінал Кубка світу Німеччина - Аргентина буде до одного чи двох забитих м'ячів" - Догадайло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути