понеділок, 22 квітня 2013 09:58

"Дніпро" відклав чемпіонство "Шахтаря", запорізький "Металург" здобув першу перемогу: результати 25-го туру УПЛ

У чемпіонаті України відбулися матчі 25-го туру.

Донецький "Шахтар" цілком міг почати зустріч у Дніпропетровську в ранзі восьмиразового чемпіона України, проте "Металіст", обігравши кількома хвилинами раніше "Чорноморець" (3:1), такого привілею лідеру не надав. Таким чином, донеччани самі повинні були подбати про себе, але на поле "Дніпра" добилися лише нічиєї - 1:1.

"Шахтар" не кращим чином почав матч, вже на 12-й хвилині пропустивши гол. Екс-голкіпер "Дніпра" Антон Каніболоцький забарився з виносом м'яча зі свого воротарського, а форвард господарів Матеус, який атакував голкіпера, обікрав його і відкрив рахунок. У свою чергу самі гірники в першій 45-хвилинці створили два моменти біля воріт Яна Лаштувки.

У перший раз - після штрафного у виконанні Даріо Срни, повторно - після прориву Алекса Тейшейри, якому чех безстрашно пірнув у ноги. Після перерви обороні "Дніпра" довелося куди складніше. Вона, втім, розійтися занадто нападу "Шахтаря" не дозволила, але зрівняти рахунок дала. Після того, як захисник дніпрян Євген Чеберячко зніс у своєму штрафному Фернандіньо, Срна впевнено виконав 11-метровий - 1:1.

Останні півгодини видалися дуже нервовими. Стики, падіння, розмови з арбітром, і рейди до бровки Мірчі Луческу, який обсмикував підопічних. Втім, якщо не вважати обмін уколами в компенсований час, моментів біля воріт практично не виникало, але глядачі, які стежили за цією безкомпромісною битвою, задоволення отримували напевно.

"Дніпро" навряд чи тішить той факт, що він став другим клубом прем'єр-ліги, який не скорилася в цьому сезоні гірникам. Головний підсумок для господарів - два втрачених очки, а значить, тепер їх відставання від "Динамо" зросло до чотирьох балів, а від "Металіста" - до шести. Що до "Шахтаря", то він отримав можливість оформити чемпіонство на очах у власних вболівальників - 28 квітня гірники приймають харків'ян.

Тим часом у неділю "Металіст" з невеликими хвилюваннями, але впевнено довів до перемоги домашній поєдинок з "Чорноморцем". І тут не обійшлося без курйозного голу. Відкривши рахунок, гості раділи так довго, що дозволили Клейтону забити у відповідь безпосередньо з центрального кола. Кіпер "Чорноморця" Дмитро Безотосний, який неспішно повертався у воротарський, тільки супроводив м'яч поглядом.

Ну а в другому таймі команда Мирона Маркевича холоднокровно дотиснула суперника завдяки зусиллям Хосе Ернесто Соси і того ж Шав'єра. Ще в одному матчі цього дня "Таврія" розібрала на запчастини "Волинь" - 3:0.

Ну і не можна не відзначити першу перемогу в чемпіонаті запорізького "Металурга", який на своєму полі обіграв "Кривбас" (2:0).

У понеділок 25-й тур завершиться поєдинком "Арсеналу" і "Карпат".

Чемпіонат України

25-й тур

Таврія - Волинь 3:0 (2:0, 1:0)

Голи: 1:0 - 10 Гуменюк, 2:0 - 45 М. Гаджієв, 3:0 - 90 Шиндер.

Металіст - Чорноморець Одеса 3:1 (1:1, 2:0)

Голи: 0:1 - 27 Бурдужан, 1:1 - 28 Клейтон, 2:1 - 52 Соса, 3:1 - 62 Клейтон.

Дніпро - Шахтар 1:1 (1:0, 0:1)

Голи: 1:0 - 13 Матеус, 1:1 - 61, пенальті Срна.

Металург Запоріжжя - Кривбас 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - 74 Рудика, 2:0 - 82 Рудика.

Металург Донецьк - Говерла 2:1 (0:1, 2:0)

Голи: 0:1 - 7 Лопес, 1:1 - 50 Морозюк, 2:1 - 57 Дімітров.

Зоря - Динамо Київ 0:5 (0:2, 0:3)

Голи: 0:1 - 29 Ярмоленко, 0:2 - 38 Ідейє, 0:3 - 81 Ідейє, 0:4 - 88 Безус, 0:5 - 90, пенальті Гусєв.

Іллічівець - Ворскла 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - 65 А. Мандзюк.

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" відклав чемпіонство "Шахтаря", запорізький "Металург" здобув першу перемогу: результати 25-го туру УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути