середа, 20 серпня 2014 20:50

"Дніпро" вирвав перемогу у "Хайдука"

"Дніпро" вирвав перемогу у "Хайдука"
Євген Шахов забив переможний м'яч у матчі

Сьогодні дніпропетровський "Дніпро" переміг хорватський "Хайдук" з рахунком 2:1 у першому матчі раунду плей-офф Ліги Європи. Поєдинок пройшов на "Олімпійському" у Києві.

Артем Мілевський, про якого вчора тільки й говорили, розпочав матч у запасі. Диктор по стадіону повідомив, що колишній гравець "Динамо" та збірної України має вийти на поле у другому таймі. Цікаво, звідки така інсайдерська інформація.

Людей на трибунах було не густо - 10 320 глядачів. Але ультрас "Дніпра" та "Хайдука" забезпечили чудову звукову підтримку комонад. Слід віддати належне хорватським вболівальникам. Їх було не більше 50, але "шизіли" вони "нон-стоп".

Напередодні прес-аташе "Хайдука" пообіцяв, що у матчі-відповіді на стадіон прийде 40 тисяч прихильників "Майстрів з моря". Якщо так і буде, то такій підтримці та відвідуваності команди можна позаздрити.

***

Буквально з перших секунд матчу господарі кинулися на ворота Ловре Калінича — однофамільця дніпровського Ніколи Калінича. Команда Мирона Маркевича повністю домінувала на полі та переважала "Хайдук" у всіх компонентах. Але числені удари по воротах так і не досягли своєї мети у першому таймі.

Сплітський Калінич ще на вчорашньому відкритому тренуванні виділявся своїми антропометричними даними. Зріст — 1,90 см. Вага — 90 кг. У першому таймі він тягнув все, що летіло у його ворота. Однозначно, "man of the time".

У перерві матчу Мілевський вийшов на розминку під гучні оплески і вигуки "Міля". Дуже тепло зустріли гравця. А він хвилювався, що його можуть засвистати.

***

Другий тайм розпочався з обміну голами. Першим пропустив Денис Бойко від Сушича з шести-семи метрів на 47-й хвилині. Ультрас "Хайдука" відсвяткували взяття воріт "Дніпра" файєрами.

За три хвилини Нікола засмутив свого однофамільця. Нападник з лінії воротарського майданчика заштовхнув м'яч у ворота.

У другому таймі у "Хайдука" побільшало моментів. Ініціатива все одно була у ногах дніпрян, але суперник час від часу показував свої зуби.

На 77-й хвилині сталося те, чого всі чекали. На поле вийшов Мілевський. Вболівальники палко привітали футболіста, на що Артем відповів оплесками.

На 88-й хвилині заміна Маркевича Євген Шахов вивів "Дніпро" вперед. Півзахисник головою замкнув навіс Лео Матоса з флангу.

Наприкінці матчу, коли стадіон співав гімн України, Бойко врятував ворота після розіграшу кутового "Хайдука". Загалом, останні хвилини вийшли досить напруженими, але перемога за господарями. Наступного тижня у Спліті команди зіграють матч-відповідь.

Дніпро Україна - Хайдук Спліт Хорватія 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 0:1 - 47 Сушич, 1:1 - 50 Калінич, 2:1 - 88 Шахов.

Дніпро - Бойко, Дуглас, Федецький (Лео Матос, 70), Мазух, Стрініч, С. Кравченко, Ротань, Гама (Шахов, 59), Селезньов (Бартулович, 78), Зозуля, Калінич.

Хайдук Спліт - Калінич, Вршаєвіч, Мілович, Мілич, Малоча, Цакташ, Анджелковіч (Мезга, 71), Сушич, Куассі, Готаль (Влашіч, 46), Магліца (Мілевський, 77).

Попередження: С. Кравченко (40), Магліца (68).

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" вирвав перемогу у "Хайдука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути