понеділок, 15 серпня 2011 08:39

"Динамо" зіграло 600-й матч у чемпіонатах України

"Динамо" зіграло 600-й матч у чемпіонатах України

Матч проти "Арсеналу" в рамках столичного дербі був для "Динамо" особливим. Поєдинок став для "біло-синіх" 600-м, проведеним в елітному дивізіоні чемпіонату України. На даний момент на рахунку "Динамо" 447 перемог, 105 нічиїх і лише 48 поразок, різниця м'ячів - 1319:372.

Нападаючий Андрій Шевченко, який відкрив рахунок в матчі, реалізувавши на 37-й хвилині пенальті, забив свій 80-й м'яч у вітчизняній першості. Зараз динамівець посідає дев'яте місце в реєстрі українських бомбардирів часів незалежності, але вже найближчим часом може обігнати Олега Матвєєва (81 м'яч), Олександра Косиріна (83) та Тімерлана Гусейнова (85).

Що стосується нинішнього чемпіонату, то намагається не відставати від лідера бомбардирської гонки Браун Ідейє. На його рахунку, враховуючи гол "Арсеналу", п'ять забитих м'ячів. Бразилець Майкон з луцької "Волині" наніс на один точний удар більше. За системою ж "гол + пас" Браун ділить перше місце з тим же Майконом і Клейтоном Хав'єром з "Металіста" (у кожного в активі по шість балів).

Також варто відзначити досягнення голкіпера Олександра Шовковського, який провів свій 185-й "сухий" матч у чемпіонатах України.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зіграло 600-й матч у чемпіонатах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути