середа, 19 листопада 2014 17:59

"Динамо" прогресує, але команда ще сирувата" — Калитвинцев

"Динамо" прогресує, але команда ще сирувата" — Калитвинцев
Юрій Калитвинцев smotrisport.tv

У п'ятницю відновлюється чемпіонат України з футболу у прем'єр-лізі. Восени командам залишилося зіграти по два поєдинки. Перенесені через парламентські вибори ігри 10 туру ймовірно відбудуться не в грудні, а навесні.

Лідирує столичне "Динамо". Виграші виїзних матчів у Запоріжжі та Полтаві дозволять киянам піти на зимову перерву лідером. Такого не було три роки.

46-річний Юрій Калитвинцев, колишній капітан столичної команди, оцінює поточний виступ команду і роботу її головного тренера Сергія Реброва:

- Не думаю, що можна говорити про глобальні зміни в команді. Сергій Станіславович сміливо вводить до складу українську молодь. Це добре. Покращилася якість гри - з'явилася агресія в нападі. Усі гравці, включно з легіонерами, змінили своє ставлення до клубу. Не так упевнено поки що команда виглядає в обороні. Констатую прогрес, але все одно команда ще "сирувата".

Літом здавалося, що "Динамо" залишилося без нападників. Тепер їх троє. Чим може обернутися для Кравця й Теодорчика повернення Мбокані?

- Африканцеві буде важко відвоювати своє місце у складі. Кравець його просто так не віддасть. Тому Мбокані не може розраховувати на гру за будь-яких обставин. Це його має мотивувати. Теодорчику ще треба адаптуватися в команді. Поляк мову розуміє, тому процес не затягнеться.

Із гри випав Гармаш, проте долучився Сидорчук. Денисові важко буде повернутися до основи?

- Так. Особливо, якщо Сидорчук продовжить грати якісно. З іншого боку, я не виключаю, що вони можуть з'являтися на полі одночасно. Це вирішувати Реброву.

Як можна пояснити невдачі "Динамо" у виїзній грі з "Ольборгом" та останній - проти "Карпат"?

- Трагедії не бачу. Подивіться: майже всі європейські команди втрачають чимало очок - "Реал", "Барселона", "Манчестер Сіті". Виняток - "Челсі" та "Баварія". У "Динамо" чимало молодих гравців. Їм властива нестабільність. Це тільки тісто на дріжджах росте без упину. Процес формування конкурентного колективу передбачає зупинки, іноді - падіння. Коли вимагаємо негайних перемог, не забуваймо, що Ребров ще й року не працює.

Які перспективи киян у чемпіонаті й Лізі Європи?

- Про чемпіонат говорити немає підстав. Попереду значна частина турніру. З групи Ліги Європи "Динамо" має вийти. У 1/16 фіналу точитиметься важка боротьба за те, щоб пройти далі.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" прогресує, але команда ще сирувата" — Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути