середа, 16 вересня 2015 23:38

"Динамо" без Ярмоленка зіграло внічию з "Порту"

"Динамо" без Ярмоленка зіграло внічию з "Порту"
Віталій Буяльський врятував "Динамо" від поразки в матчі з "Порту"

Ярмоленко відсутній у заявці на матч — така головна новина перед стартом поєдинку першого туру групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" - "Порту". Андрій, який ще вчора був у повному порядку, підхопив вірусну інфекцію (за іншою версією отравився піццою) і сьогодні пропустив старт киян у найпрестижнішому клубному турнірі Європи.

На флангах Сергій Ребров випустив Олега Гусєва та Дерліса Гонсалеса. Протягом матчу футболісти мінялися місцями хоча у старті місце Ярмоленка зайняв Гусєв.

Саме Олег став автором першого голу у зустрічі. На 20-й хвилині 20-й номер забив Ікеру Касільясу, який сьогодні проводить свій 151-й матч у Лізі чемпіонів. Гармаш пройшов праворуч і прострілив у штрафний майданчик на Велозу. Мігель чи то свідомо пропустив чи у нього не вийшов удар, але м'яч дійшов до Гусєва і українець переграв легендарного іспанця.

Втім радість тривала не довго. Вже за три хвилини Венсан Абубакар першим дотиком до м'яча зрівняв рахунок. Нападник виграв позиційну боротьбу у Драговича і ударом головою послав м'яч у сітку воріт Рибки.

Наприкінці тайму Гармаш, який замітно виділявся у складі "Динамо", пробив під поперечину, але Касільяс виручив "драконів". Загалом, невеликою перевагою у матчі володіли кияни.

Після перерви гості виглядали цікавіше. Моменти були в Андре, Майкона та Абубакара. Але гравці "Порту" не змогли реалізувати свої гольові нагоди. Ближче до кінця "Динамо" огризнулося ударами Гармаша (ось кого бракувало збірній України у Словаччині) і Мораеса.

На 81-й хвилині Рибка невдало зіграв на виході і вибив м'яч просто на Абубакара. Нападник "Порту" оформив дубль. "Динамо" відповіло ударом головою Гармаша, але м'яч пройшов із зовнішнього боку штанги. 

Від поразки киян врятував Віталій Буяльський, який вийшов на поле замість Гусєва. Спочатку Рибалка пальнув у стінку зі штрафного. М'яч відлетів назад до Сергія і той навісив у воротарський майданчик "Порту". Касільяс не пішов на перехоплення. А Буяльський уник офсайду і головою забив у ворота Ікера.

На 93-й хвилині Кравець міг вирвати перемогу, але влучив у сітку із зовнішнього боку. У підсумку бойова нічия - 2:2. 

Додамо, що "Порту" грав без свого наставника. Хулен Лопетегі відбуває дискваліфікацію за матч з "Баварією" у минулій Лізі чемпіонів.

В іншому матчі групи лондонський "Челсі" вдома обіграв ізраїльський "Маккабі" - 4:0. У другому турі кияни поїдуть у Хайфу.

Ліга чемпіонів

Груповий етап

1-й тур

"Динамо" - "Порту" - 2:2

Голи: Олег Гусєв (20), Буяльський (89) — Венсан Абубакар (23, 81)

Динамо - Рибка, Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Велозу (Кравець, 86), Рибалка, Гонсалес (Беланда, 71), Гармаш, Гусєв (Буяльський, 67), Мораес.

Порту - Касільяс, Перейра, Майкон, Мартінс Інді, Лайюн, Еррера (Тельо, 65), Рубен Невеш, Данілу Перейра, Андре Андре, Браімі (Корона, 78), Абубакар (Освальдо, 90).

Попередження: Майкон (17), Перейра (40), Гусєв (46), Абубакар (48), Рибалка (58), Данілу Перейра (88)

"Челсі" - "Маккабі" - 4:0

Голи: Вілліан (14), Оскар (45), Дієго Коста (59), Фабрегас (77)

Челсі - Беговіч, Аспілікуета, Зума, Кейхілл, Баба, Фабрегас, Лофтус-Чік (Траоре, 77), Вілліан (Дієго Коста, 23), Оскар (Рамірес, 65), Азар, Ремі.

Маккабі Тель-Авів - Райковіч, Шпунгін (Перец, 71), Бен Хаїм, Тібі, Бен Харуш, Альберман, Бен Хаїм (Міха, 64), Мітрович, Ігьєбор, Рікан (Радоньїч, 64), Захаві.

Попередження: Лофтус-Чік (1), Райкович (5), Ігьєбор (33), Бен Хаїм (45).

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" без Ярмоленка зіграло внічию з "Порту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути