неділя, 01 червня 2014 15:41

"Черкаси стали третім містом України, де дозволили міжнародні матчі" - Лашкул

"Черкаси стали третім містом України, де дозволили міжнародні матчі" - Лашкул
Володимир Лашкул dynamo.kiev.ua

Лише особисте втручання віце-президента УЄФА Григорія Суркіса дозволило провести матч молодіжного чемпіонату Європи між командами України а Латвії в Черкасах. Про це на прес-конференції розповів почесний президент футбольного клубу "Славутич" Володимир Лашкул.

"Як відомо УЄФА через складну ситуацію в країні своїм рішенням дозволив проводити міжнародні футбольні поєдинки лише в двох містах нашої держави – Києві та Львові. Тому запланований раніше матч між молодіжками України й Латвії мали перенести із Черкас до одного із цих міст. Ми не змирилися із ситуацією.

Підключили обласну владу, міністерство внутрішніх справ і направили новий лист в УЄФА, де обіцяли надати всі необхідні гарантії. Однак 27 травня Європейський Союз Футбольних Асоціацій знову відповів нам відмовою, – каже Володимир Григорович. – Тоді я звернувся до віце-президента УЄФА пана Суркіса. Він обіцяв посприяти у вирішенні цього питання.

Окрім того, у суботу на фіналі Ліги Чемпіонів у Лісабоні я особисто запевнив президента федерації футболу Латвії у всіх необхідних гарантіях безпеки. Те саме зробив і пан Суркіс. Зрештою латвійці погодилися грати в Черкасах. Також директор департаменту проведення змагань під егідою УЄФА Джорджо Маркетті дослухався і до інших наших аргументів: двох міст України явно замало для того, аби шість українських команд змогли стартувати у єврокубках. Цілком можливо, що у разі вдалого проведення гри з Латвією, Черкаси можуть стати третім містом України, де УЄФА дозволить проводити міжнародні матчі. Очікуємо, що котрийсь український клуб із міст, де зараз неспокійно, може заявити черкаський стадіон, як резервний".

Чи може таким клубом бути донецький "Шахтар", адже малоймовірно, що гірники цієї осені зможуть зіграти на домашній "Донбас-Арені"? До того ж поле в Черкасах для гірників не чуже.

"Поки до мене не зверталися представники чемпіона України. Але якщо поступить, ми будемо його розглядати", - зазначив Лашкул.

Зараз ви читаєте новину «"Черкаси стали третім містом України, де дозволили міжнародні матчі" - Лашкул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути