неділя, 29 травня 2016 13:15

Чекаємо, коли народиться новий Шевченко - Фоменко

Чекаємо, коли народиться новий Шевченко - Фоменко
Андрій Шевченко працює помічником Фоменка

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з журналістами напередодні товариського матчу з Румунією у конференц-залі арени "Стадіо Гранде Олімпіко Торіно".

Найбільш обговорюване питання сьогодні – виклик до збірної Бутка, Селезньова та Зінченка. Скажіть, будь ласка, про причини запрошення цих гравців.

"Ми вважаємо за потрібне подивитися на нинішню форму цих гравців. "На відстані" ми бачили чимало їхніх матчів, але вони не тренувалися з нами на попередньому зборі. А для того, щоби дати остаточну оцінку їхнім якостям, і потрібно їх візуально побачити і оцінити.

Всі троє – кваліфіковані гравці, Бутко був у складі збірної на фінальному турнірі Євро-2012, за Зінченком ми багато спостерігали у "молодіжці", а Селезньов був в обоймі команди у відборі до Євро-2016.

Зараз у нас в таборі 29 осіб і 31 травня ми маємо дати остаточну заявку із 23 осіб. Не ми одні викликаємо таку велику кількість гравців, практично всі збірні-учасники фінального турніру переглядають великі групи футболісті. Тож у цьому немає нічого дивного. А хто із них залишиться залежить більше від них, ніж від нас".

Як ви оцінюєте перший збір національної команди, що відбувся на Сардинії?

"Завданням першого збору було привести всіх кандидатів на участь у фінальній частині до загального знаменника. Для багатьох хлопців ігри чемпіонату завершилися 14 травня і вони не мали ігрової практики від того часу. Інші востаннє грали 21 травня. Тому одним треба було дати відпочити, а іншим – підняти ігровий тонус до рівня функціональної готовності інших.

Думаю, що хлопці, котрі приїхали на збір разом з жінками та дітьми отримали дуже позитивний емоційний заряд. А зараз ми вже розпочинаємо цілеспрямовано підводити їх до фінальної частини Євро-2016".

Запитання від італійського журналіста: весь світ знає видатного українського футболіста Андрія Шевченка. Хто буде наступним Шевченком? Чи є такий у Вашій команді? І чи є в Україні футболісти, котрі готові виступати в італійській "Серії А"?

"Такі гравці, як Шевченко не лише в Україні, а й в інших країнах народжуються не часто. Отож, ми наразі чекаємо, коли народиться новий Шевченко. А щодо запитань про українців, які можуть грати в італійському чемпіонаті, це запитання не за адресою. Його треба ставити італійським тренерам".

Додамо, що матч Румунія — Україна відбудеться сьогодні о 20:30 за київським часом. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку. Прямий ефір на каналі "Україна".

"Не бачу перешкод для виходу збірної України з групи" - Франков

Зараз ви читаєте новину «Чекаємо, коли народиться новий Шевченко - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути