Ексклюзиви
неділя, 29 травня 2016 12:00

"Не бачу перешкод для виходу збірної України з групи" - Франков

"Не бачу перешкод для виходу збірної України з групи" - Франков
Артем Франков. Фото: xsport.ua

Головний редактор журнала "Футбол" Артем Франков поділився за Gazeta.ua своїми очікуваннями від майбутнього виступу національної збірної України на Євро-2016.

- Якщо виходити з зовнішнього аналізу нашої групи, з історії протистояння зі збірною Польщі, яка вважається нашим головним суперником у боротьбі за друге місце, то я не бачу перешкод для виходу збірної України з групи. Північну Ірландію ми зобов'язані перемагати, інакше навіщо ми туди приїхали? Не кажучи вже про те, що виходять три команди з третіх місць. Але я бачу в нас дуже непогані шанси для потрапляння в плей-офф з другого місця. А далі - будемо дивитися на жеребкування, на інші умови. Там вже подальша доля збірної непередбачувана.

Другий обнадійливий момент той, що попри всі застереження в нас все-таки дуже непогана команда, зі своїми плюсами. Безумовно, не позбавлена всіляких слабостей. Але якщо хлопці зберуться так, як слід, ми можемо дуже добре себе показати на цьому турнірі.

Ще один фактор, який говорить і за, і проти нашого виступу на Євро - це конфлікти всередині команди. З одного боку, я б їх не переоцінював, професіонали є професіонали. Більш того, в збірній є люди, які здатні помирити, кого завгодно з ким завгодно і зняти будь-які, навіть найлютіші протиріччя. Отже, думаю, цей фактор не спрацює, хоча пелена скандалів так чи інакше ускладнила підготовку збірної до чемпіонату Європи.

Якого результату досягне збірна України на Євро-2016?

А якщо про те, що реально турбує, то це чисто ігрові проблеми збірної України. Те, що перший матч у нас - зі збірною Німеччини, а силу цієї команди ми чудово собі уявляємо. Турбує, щоб наші футболісти нормально налаштувалися, адже ми любимо починати проти сильного суперника, незрозуміло як. Це вже було на чемпіонаті світу. А в нас є певний чисельний недокомплект гравців оборони. І в разі непередбачених проблем, таких, як травми і дискваліфікації, незрозуміло, як ми будемо їх вирішувати. В нас далеко не забивний напад, особливо, якщо подивитися на склад, який вже оголошений. Десь заважають травми, десь хочеться, щоб Коноплянка в складі "Севільї" підготувався, маючи більше ігрової практики. І так далі. Але все це робочі моменти, нічого фундаментального немає, щоб ми їхали до Франції явними аутсайдерами і раділи кожному взятому очку. Я налаштований досить оптимістично. Якщо наші найкращі сторони співпадуть з гіршими в супротивника, то вихід з другого місця для збірної України - цілком звичайна програма.

Нагадаємо, сьогодні наша команда в рамках підготовки до фінальної частини Євро-2016 зіграє в італійському Турині товариський матч протии збірної Румунії. Початок о 20:30. Телетрансляція – ТРК "Україна", текстовий онлайн проведе наш сайт.

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу перешкод для виходу збірної України з групи" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути