неділя, 04 травня 2014 17:39

Булатову нагадали про футбольних героїв 1994 року
2

Знаменита команда 1994 року
Віктор Хохлюк

Міністру молоді та спорту України Дмитру Булатову нагадали про ювілейну дату в історії українського футболу. 8 травня виповнюється 20 років завоюванню збірною України U-17 бронзових нагород Чемпіонату Європи 1994 року, який проходив у Ірландії.

З ініціативою згадати про вищевказаному подію виступив журналіст із Луганська Віктор Хохлюк. Приводом стало те, що, як зазначає він, учасники тієї команди досі не отримали обіцяне звання "Майстер спорту України", повідомляє 11na11.com.

Також Віктор Хохлюк виступив з клопотанням двом футболістам з цієї команди - голкіперу Сергію Перхуну і Омару Мішкову - присвоїти звання посмертно. Нагадаємо, Сергій Перхун помер через десять днів після травми, яку отримав 18 серпня 2001 в матчі чемпіонату Росії "Анжі" - ЦСКА. А Омар Мішков помер 6 вересня того ж року внаслідок травм, отриманих в результаті автокатастрофи. Не судилося зустріти ювілейну дату і головному тренеру тієї команди Володимиру Киянченку, який помер 21 травня 2011 року в віці 70 років.

Відзначимо, що бронзові медалі Євро-1994 є вищим досягненням в історії команди. Всього участь у фінальних частинах першості континенту збірна України U-17 брала чотири рази.

Нині головним тренером команди є Олег Кузнєцов.

Зараз ви читаєте новину «Булатову нагадали про футбольних героїв 1994 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути