Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 21:41

"Бєспрєдєл" по-донецьки у баскетболі: через поразку команди суддів вивезли у ліс і залякували

"Бєспрєдєл" по-донецьки у баскетболі: через поразку команди суддів вивезли у ліс і залякували
Фото: sportinyou.ru

Чемпіонат України з баскетболу опинився в епіцентрі гучного скандалу. Про це повідомляє "Спорт-Обозреватель".

24 січня після матчу вищої ліги чемпіонату України "Харцизьк" - "Авантаж-Політехнік" (Харків), в якому гості виграли з рахунком 88:86, пішла чутка, що представники господарів, вкрай незадоволені результатом, як кажуть в спортивних колах, "провели роботу з арбітрами". А саме - погрожували і залякували рефері. Як наслідок, на наступний день в повторному поєдинку "Харцизьк" без проблем переміг - 114:90.

Першими тему тиску на суддів підняли відвідувачі сайту basket.com.ua. Зокрема, вболівальник під ніком Dream написав у коментарях: "Після першої гри (коли "Харцизьк" програв) президент цього клубу вивіз суддів та комісара за місто і зі своїми бійцями намагався залякати суддівську бригаду. Цікаво, як на це відреагує ФБУ...".

Один з арбітрів скандального матчу, Микола Амбросов, розповів про подробиці інциденту: "Це вкрай неприємна історія, мені не хочеться її згадувати... Але мовчати не можна! Адже те, що творилося в Харцизьку, - справжній "бєспрєдєл"! Вже по ходу поєдинку президент місцевого клубу погрожував моїм колегам - Олександру Біде та Олексію Широбокову. А після фінальної сирени дісталося і мені, і комісарові матчу. Невідомі люди, як кажуть у таких випадках, спортивної статури та страхітливою зовнішності не дали мені піти в роздягальню. Довелося вислухати багато нецензурної лайки і погроз! Коли я все-таки потрапив у роздягальню до колег, туди увірвалися ті ж "спортсмени" - і знову взялися ображати і погрожувати. У цьому "наїзді" вже брали участь і охоронці спорткомплексу, покликані навпаки стежити за порядком. Від нас вимагали будь-якими способами "вирішити питання з результатом", оскільки, на їхню думку, місцева команда програла через упереджене суддівство. Ми не пішли на це і заявили, що якщо є претензії до арбітражу, то потрібно подавати протест за формою, яка обумовлена правилами. Після цього нам оголосили, щоб ми залишили речі в роздягальні, а самі їхали "на розборки". Сказано це було таким тоном, що сперечатися було - собі дорожче. Нас вивели на вулицю, посадили в машини і привезли в моторошне місце - якийсь закинутий завод біля лісу. Там знову погрожували та ображали ... Лише після довгих знущань привезли назад в місто...".

Постраждалі вже направили рапорт у ФБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Бєспрєдєл" по-донецьки у баскетболі: через поразку команди суддів вивезли у ліс і залякували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути