субота, 14 січня 2017 01:06

"Ярмоленку настав час піти" - Ребров
10

Фото: Євген САВЧУК

Напередодні Старого нового року Сергій Ребров зустрівся з уболівальниками. Близько години головний тренер "Динамо" відповідав на питання фанатів, які майже вщерть заповнили конференц-зал стадіону ім. В. Лобановського.

Про Гусєва

Для кожного футболіста приходить час. Колись я теж закінчував у "Динамо", був капітаном. Я дуже поважаю Олега, завжди вважав його другом. Зараз у нас, напевно, трохи інші стосунки. Але ця людина всього досягла своєю роботою. Я говорив з Олегом, що зараз той час, коли він повинен отримати хороший контракт у хорошій країні, спокійно там грати і жити зі своєю сім'єю. На тренуваннях та іграх було видно, що Олег, на жаль, програє конкуренцію. Не знаю, чи згоден він з цим чи ні. Але це дуже ерудована людина, яка добре розбирається в житті, бачить усі ці моменти. Впевнений, у нього немає на мене жодних образ. Так само, як і в мене на нього. Це той єдиний гравець у команді, який, сидячи на заміні, може розминатися 45 хвилин, поки тренер не випустить його на поле. Є футболісти, які вийдуть на п'ять хвилин, а потім ображаються, що їх не ставлять до основи. Так ось Гусєв - це той гравець, який вийде на п'ять хвилин і віддасть на полі все. З такими футболістами розлучатися дуже важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент Гусєва розповів про варіанти працевлаштування гравця

Про Ярмоленка

Для Андрія настав час перейти в хороший зарубіжний клуб. Але при цьому він заслужив піти туди не безкоштовно. Я був у Англії, в Ньоні. Багато хто запитував про Андрія, його характер. Я відповідаю виключно добре, тому що чудово його знаю. Вирішувати все, звичайно, президенту і футболістові. Але я ніколи не відмовлюся від такого гравця.

Про Гладкого

Він їде з нами на збори. Цього гравця вибрав я. Згоден, що він не забив жодного м'яча в першій частині чемпіонату. Але раніше я в нього вірив, і зараз ми дамо йому шанс. У нас було достатньо гравців, яких ми купували за серйозні гроші, підписували контракт на п'ять років. А вони сиділи і нічого не показували. Ми віддавали їх в оренду, а потім продавали, щоб відбити якісь гроші. Гладкий прийшов до нас в команду вільним агентом. Коли я з ним говорив, я бачив його бажання. Завжди непросто переходити з "Шахтаря" до "Динамо". Таких було дуже мало. Напевно, я був першим. Я бачив, що Олександр був готовий битися за емблему нашого клубу. Інакше його б тут не було. Зараз Гладкий виходить і працює на тренуванні незалежно від того, потрапляє він до заявки на матч чи ні. Так, він не забивав, але робить те, що може робити. За якими якостями я його брав, я говорив президенту. В нас багато нападників, і всі різні. У Гладкого є те, чого немає в інших. Я б хотів, щоб у нас були різнобічні форварди, які підходять під різні моделі гри.

Про формат чемпіонату

Мені не подобається формат. Ми скоротили чемпіонат до 12 команд, але ігор проводимо вдвічі більше. Для чого ми тоді робимо такий графік для команд, які виступають в єврокубках, який два місяці грають по два дні через третій? Думаю, що це неправильно.

Про роботу в Китаї

Таких пропозицій мені поки не надходило. Хоча я вкрай негативно ставлюся до таких зарплат і цін. Думаю, це вирішувати футболістам і тренерам, чи готові вони туди їхати. Раніше туди їхали наприкінці кар'єри, а зараз їдуть гравці, які прикрасили б будь-яку команду Європи. На жаль, для нас, але, можливо, на щастя для Азії. Там люди теж люблять футбол.

Про книги

Раджу футболістам читати? Так, але вони не особливо прислухаються. Хоча деякі прислухаються. Напевно, в них мало часу. У мене його більше, я багато читаю. Остання книга, яку прочитав - Пепа Гвардіоли. Перед цим читав тенісиста Андре Агассі. У тренерській роботі ти стикаєшся з ситуаціями, які потрібно вирішити. Для цього ти повинен спиратися на свій досвід або досвід інших. Або ж ти чомусь вчишся, їздиш на тренувальні курси. Тільки звідси можна отримувати інформацію для вирішення якогось питання. По-іншому ніяк.

Про штангу

Коли я грав у Англії, там перед тренуванням кожен гравець заходить в тренажерний зал. В Англії атлетичний і фізично сильний футбол. Якщо ти приходиш в зал і не робиш жим на 100 кг, до тебе могли належати не дуже шанобливо.

Про "Динамо" U-19

У мене є надія на цю команду. "Шахтар" зіграв у фіналі цього турніру кілька років тому. Скільки з тієї команди зараз грає в основі гірників? Грає один, а другий дуже рідко виходить на заміну. Ми ж вимагаємо, щоб усі ці наші гравці, які пройшли до плей-оф, грали в основі першої команди. В "Шахтарі", напевно, теж не вороги собі. Якби вони бачили, що ті футболісти кращі, вони б давали їм шанс. Я буду давати шанс своїм гравцям. Сподіваюся, вони виграють Юнацьку лігу УЄФА. Але найважливіша для них мета - потрапити до першої команди і закріпитися там, а не виграти турнір.

Про новачків на зборах

"Динамо" - це не команда експериментів. Якщо Хльобас і Мякушко, як і Яремчук, будуть віддавати всю душу в тренуваннях команді, вони отримають шанс. Зараз Яремчук їде з нами на збір, і у мене є на нього надії. Він вийшов на певний рівень і, сподіваюся, не буде на цьому зупинятися.

Зараз у нас немає стовідсоткових гравців основного складу. Ті футболісти, які їдуть на збори і проявлять себе на тренуваннях, гратимуть. Тим більше, у нас залишився чемпіонат і Кубок України. Є молоді футболісти, які успішно грають в Юнацької лізі УЄФА. Зараз гравці, які довго виступають у "Динамо", бачать, що є молоді футболісти, які вже хочуть зайняти їхнє місце.

Про інтерес до українців у Туреччині

Чому наші гравці там цікаві? На них упав попит в українському чемпіонаті. Впали зарплати, все обрушилося. Я вважаю, що українські гравці затребувані, але коли я ще грав, їм достатньо платили в Україні. Зараз вони, на жаль, виберуть турецький клуб, якщо зарплати там будуть більші, ніж у нас. Я пограв у Туреччині і з побоюванням ставлюся до цієї країни. Але вони вважають, що там їм будуть все виплачувати вчасно. Це їхній вибір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один український футболіст гратиме в Туреччині

Про прощальний матч

Гусєв і Шовковський це заслужили. Але в "Динамо" було багато гравців, які заслуговували на прощальний матч, утім з якихось причин його не було. Можна провести матч командою "Динамо" 1998/99 року. Тоді нас боялася вся Європа. Попит був на кожного футболіста. Я б із задоволенням зіграв у прощальному матчі і за команду Гусєва, і за команду Шовковського, але не все залежить від мене. Якщо буде організований матч з "Динамо" 1998/99 років, я із задоволенням зіграю з Андрієм Шевченком. Він у хорошій фізичній формі. Як і я багато грає в теніс. Зараз я не можу повноцінно грати в футбол, тому що через минулі травми маю проблеми з колінами.

Зараз ви читаєте новину «"Ярмоленку настав час піти" - Ребров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути