четвер, 17 листопада 2016 16:41

Ярмоленко побив рекорд Шевченка

Ярмоленко побив рекорд Шевченка

Вінгер "Динамо" Андрій Ярмоленко переписав бомбардирські досягнення нинішнього наставника збірної України Андрія Шевченка.

2016 року Ярмоленкові вдалося забити 7 м'ячів у футболці збірної України - 27-річний півзахисник відзначився у відбіркових матчах до Кубка світу 2016 року проти збірних Ісландії (1:1), Туреччини (2:2) і Косова (3:0), а також забивав у товариських поєдинках з Уельсом (1:0), Румунією (4:3), Албанією (3:1) і Сербією (2:0).

Ярмоленко став одноосібним володарем рекорду в історії збірної України. Раніше найкращим показником у національній команді були 6 голів від одного футболіста за календарний рік - 2001-го стільки м'ячів забив Шевченко, а 2013-го його досягнення повторив Ярмоленко.

Зараз Ярмоленко у бомбардирському заліку збірної України відстає від Шевченка на 19 голів. Обидва футболісти у середньому за гру забивали за збірну по 0,43 м'яча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України завершила рік перемогою над Сербією

Свої 29 голів Ярмоленко забив набагато швидше від нинішнього наставника збірної України, у якого до 28 років було 22 точних удари в матчах за збірну. Ярмоленко у жовтні відсвяткував 27-річчя.

Андрій Ярмоленко дебютував у збірній України 2009 року. Лідер "Динамо" відіграв у головній команді країни 66 матчів, поступово підбираючись до топ-10 рекордсменів збірної за кількістю проведених поєдинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перемогла Фінляндію і вийшла на друге місце

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленко побив рекорд Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути