субота, 07 грудня 2013 10:47

"Донбас" на виїзді всуху обіграв "Кузню"

 "Донбас" на виїзді всуху обіграв "Кузню"
Голкіпер "Донбаса" Ян Лацо відіграв на нуль ФОТО: hcdonbass.com

6 грудня у Новокузнецьку (Росія) у рамках регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги (КХЛ) донецький "Донбас" провів третій матч чергової виїзної серії, що складається з чотирьох матчів.

Підопічні Андрія Назарова закинули дві шайби місцевому ХК "Металург" - 2:0.

Після чергової зміни часового поясу донеччанам потрібен якийсь час, щоб "вкотитися" у гру. Стартові півтори хвилини вони змушені були відбиватися від зарядженого на атаки суперника, і, в одному з епізодів, Геннадій Разін сфолив.

Залишившись вчотирьох, червоно-білі стрепенулися і подальшу двохвилинку провели просто "забійно". Три атаки на ворота суперника в меншості не тільки допомогли убезпечити свої ворота, але і забити.

Залишений без нагляду перед воротами "Кузні" Ян Колар відкрив рахунок. Отримавши психологічну перевагу, гості, як мінімум ще кілька разів могли забивати, але Лукашу Кашпару, Руслану Федотенку і ще ряду гравців атаки донеччан не вистачило точності.

У другому періоді трохи скинувши обороти, донеччани дозволили господарям майданчика частіше гостювати у своїй зоні, при цьому, досить "марнотратно" ставилися до своїх гольових моментів. У другій двадцятихвилинці лише воротар Ян Лацо не погрожував воротам "Кузні", але шайба вперто не йшла у рамку воріт або знаходила там Микиту Ложкіна.

Отримавши два штрафи наприкінці періоду, гості знову створили для себе супермомент. Активний пресинг у своїй зоні після видалення Яна Коларжа призвів до того, що два гравці "Донбасу" втекли на ворота суперників, і Лукаш Кашпар в останню мить упустив шайбу з гака ключки.

Інтрига у матчі, при триразовій перевазі донеччан у кидках, протрималася до останніх хвилин зустрічі, поки Руслан Федотенко, Євген Дадонов і Максим Якуценя не відправили другу шайбу у ворота господарів майданчика. Це і була жирна крапка у напруженому поєдинку, в якому воротареві донеччан Яну Лацо вдалося вперше зберегти ворота ХК "Донбас" у недоторканності.

Континентальна хокейна ліга. Регулярний чемпіонат. 6 грудня

Металург (Новокузнецьк) - Донбас (Донецьк) - 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

0:1. Коларж (Кашпар) - 5:04 -мен.

0:2. Якуценя (Федотенко, Дадонов) - 58:43

Зараз ви читаєте новину « "Донбас" на виїзді всуху обіграв "Кузню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути