четвер, 17 листопада 2016 15:27

"Мовний закон" - як учасники пікетували Конституційний суд

"Мовний закон" - як учасники пікетували Конституційний суд

17 листопада у Києві під будівлею КСУ відбувся мітинг за скасування "мовного закону", відомого як закон Ківалова-Колесніченка.

Учасники мітингу вимагали визнати його неконституційним.

Акцію прийшли підтримати понад 100 осіб. Серед них, організатори - керівник та засновник ініціативи захисту прав україномовних "И так поймут" Роман Матис та автор "Порталу мовної політики" Максим Кобєлєв.

Сьогодні Конституційний суд України розглянув закон України про засади державної мовної політики на предмет відповідності його Конституції України.

"Суд прийняв рішення розглянути докази, які засвідчують прийняття закону з порушеннями. А саме, відеозапис процесу голосування за закон та довідку від Держприкордонслужби. Вона підтвердить те, що окремі депутати не були фізично присутні у Раді, а дехто перебував за межами країни. Також ухвалили рішення заслухати свідків із народних депутатів. Дату наступного засідання оголосять додатково", - зазначив на своїй Facebook-сторінці організатор акції Роман Матис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний закон" за задумом весь порочний — Яворівський

Розглядають закон про можливість офіційної двомовності авторства "регіоналів" Ківалова та Колесніченка судді, які допомагали Януковичу узурпувати владу.

Зараз ви читаєте новину «"Мовний закон" - як учасники пікетували Конституційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути