вівторок, 08 липня 2014 15:11

Вуайеристи не можуть відчути збудження без підглядання

Вуайеристи не можуть відчути збудження без підглядання

Для досить великої кількості людей з психічних захворювань відома тільки маніакальна депресія і синдром Дауна. Однак і ті хвороби, які люди звикли вважати сексуальними розладами, повністю зав'язані на психіці. Вуайеризм - одна з них.

Що таке вуайеризм

У багатьох країнах світу випадки вуайеризму класифікуються як дрібне хуліганство - нарівні з ексгібіціонізмом. По суті, ці хвороби полярно протилежні: ексгібіціонізм - це прагнення "себе показати", а вуайеризм - прагнення "на інших подивитися". Засуджується ж подібна поведінка з тієї причини, що вам не обов'язково хочеться дивитися на оголеного ексгібіціоніста, і таке видовище завдає вам моральну травму. Усвідомити себе об'єктом підглядання вуайериста - нітрохи не краще.

Отже, вуайеризм - це манія підглядання за оголеними людьми. При цьому вуайерист соромиться себе і своєї манії, намагаючись залишатися непоміченим. Під час підглядання він відчуває сексуальне збудження, яке доводить до розрядки або після перегляду чужої постільної сцени або переодягання, або навіть під час.

Існує безліч варіацій вуайеризму. Деякі люди підглядають за сексом інших з чистої цікавості - така тяга особливо сильна у чоловіків. Звичайно, вони збуджуються від усвідомлення того, що дивляться на те, як хтось інший займається сексом - це природно і, по суті, нічим не відрізняється від перегляду порно. У найбільш важких випадках хворий не може випробувати збудження іншим способом - і просто змушений підглядати за іншими.

Чим небезпечні вуайеристи

У сучасному світі вуайеристи значно більш небезпечні, ніж якусь півсотню років тому. З розвитком високих технологій їм більше не потрібно підглядати в щілину під дверима, замкову щілину або підзорну трубу. Вони можуть просто встановити камеру в цікавому місці - і підглядати скільки душі завгодно, усвідомлюючи при цьому свою безкарність.

Вуайерист за допомогою використання слідкуючої апаратури може також записувати сцени, що його збуджують. Чи варто казати, як неприємно буде потім знайти ці кадри в Інтернеті? Ще гірше - якщо спочатку їх знайдуть друзі або рідні, перед якими потім доведеться довго виправдовуватись.

Крім того, важкі стадії вуайеризму вкрай часто сполучаються з тотальними порушеннями психіки. Вуайерист, не здатний відчувати ерекцію без підглядання, цілком може скучити по сексу і одного разу просто напасти на об'єкт своїх підглядань. За статистикою, більше трьох чвертей всіх зареєстрованих сексуальних маніяків страждали вуайеризмом в середній або тяжкій формі.

Впадати в параною, втім, не варто. Достатньо лише оголюватися тільки в тих місцях, в яких ніхто не міг встановити камеру, а також щільно запинати штори будинку. Якщо ж вуайеризмом страждає хтось із ваших знайомих, то йому терміново потрібно звернутися до психолога. Самостійне лікування від цього психічного розладу просто неможливе.

Зараз ви читаєте новину «Вуайеристи не можуть відчути збудження без підглядання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути