неділя, 03 квітня 2016 12:23

Утримання від сексу шкідливо для здоров'я

Утримання від сексу шкідливо для здоров'я


Багато хто звик вважати секс просто приємним заняттям, що приносить задоволення і скріплює духовну близькість. Дуже часто люди забувають про пряме призначення занять сексом, а саме продовження роду. І вже тим більше рідко замислюються про те, що крім відносно короткою спалаху задоволення секс несе певну користь і жіночому, і чоловічому організму.

Регулярні заняття сексом можна навіть віднести до однієї з складових здорового способу життя, пише сайт "новини орг"

Секс і жінка

Нижче ми наведемо кілька науково доведених фактів про користь сексу для жіночого організму. Так, згідно зі статистичними даними секс благотворно впливає на імунну систему представниць прекрасної статі, так як регулярно займаються сексом жінки рідше схильні до вірусних захворювань.

Також існує думка, що завдяки припливу крові і гормонів під час занять сексом у жінок знижується больовий поріг. Дами, які регулярно додаються до плотських утіх, менше за інших страждають болями під час менструації і рідко схильні больових симптомів під час передменструального періоду.

Про те, що секс є відмінним антидепресантом говорити, мабуть, навіть не варто. У зв'язку з надходженням ендорфінів в організм і відчуттям того, що жінка бажана, у неї підвищується настрій і знижується ризик розвитку захворювань на нервовому грунті.

А ще секс – прекрасний тренажер. Ранкові заняття сексом рівноцінно замінюють ранкову зарядку, заряджають бадьорістю і сприяють зниженню ваги.

І ще кілька фактів про користь сексу. Виявляється, регулярно займаючись сексом, ви знижуєте ризик стоматологічних захворювань і утворення карієсу.

Під час сексу в організм жінки надходить колаген і гормон прогестерон, який уповільнює процеси старіння організму. Завдяки якісній сексуального життя покращується працездатність і здатність до навчання. А секс під час вагітності позитивно позначається на розвитку плоду і запускає механізм маткових скорочень, благотворно діють на малюка.

Секс і чоловік

Грунтуючись знову-таки виключно на наукових фактах, можна з відповідальністю заявити, що смертність і розвиток важких захворювань у чоловіків, які регулярно отримують сексуальну зарядку куди нижче, ніж у їхніх побратимів, рідко займаються сексом.

Так, частий секс чудово впливає на чоловічий організм, завдяки йому знижується ймовірність виникнення захворювань серцево-судинної та сечостатевої системи. Те ж саме стосується виникнення онкологічних захворювань передміхурової залози, які виникають набагато рідше у чоловіків, які ведуть регулярне статеве життя.

Ну і, безсумнівно, відкритим залишається питання настрою. Чоловіки, які мають доступ до жіночого тіла, набагато рідше схильні до апатії і депресій. Зазвичай вони більш життєрадісні, сповнені сил і готові до нових звершень, ніж сексуально незадоволені представники сильної половини людства.

Про шкоду утримання

Шкода утримання, як і користь сексу, – факт цілком доведений. У людей, які рідко вдаються до плотських утіх і в чиїх життях мають місце тривалі перерви, часто страждають неврозами, психологічними та психічними розладами. Фізіологічні порушення можуть виникати на тлі зміни гормонального фону, і часом навіть призводять до виникнення серйозних захворювань. А психічні розлади часто виникають на фоні самотності і переконаності, що ви нікому не потрібні і ніким не люблять.

Таким чином, можна зробити лише один висновок, регулярний секс, який трапляється не рідше 3-4 разів на тиждень веде до оздоровлення організму, в той час як утримання за яким би то не було причин вкрай небажано. Однак у житті трапляється так, що продовжувати регулярні сексуальні зв'язки не представляється можливим, припустимо, з причини розриву з сексуальним партнером. Рада – не затягувати з пошуком нового коханого і не забувати про інших способах отримання сексуальної розрядки.

Зараз ви читаєте новину «Утримання від сексу шкідливо для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути