субота, 11 лютого 2017 13:03

"Почала продавати свої й дитячі речі" - переселенка відкрила магазин вживаного одягу

Автор: Фото із Facebook Наталії Васильєвої
 

Переселенка Наталія Васильєва у місті Ватутіно на Черкащині відкрила магазин вживаних речей. Також перешиває старі речі на сучасні набори для кухні.

"Почала з продажу свого і дитячого одягу, який не носимо. Орендувала невеликий столик на місцевому базарі. Речі віддавала за 5-10 гривень. Коли свої закінчилися, написала у "Фейсбуці", що приймаю речі у будь-якому стані. Зверталася до людей, які свій одяг чи взуття не носять, а продавати часу не мають", - каже Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сало любить більше, ніж я" - переселенець про догляд за єнотом

Автор: Фото із Facebook Наталії Васильєвої
 

Тепер одяг надсилають з різних міст України.

"Речі пересилають у різному стані. Іноді тканина якісна, а річ сама вже втратила колишній вигляд. Тому її перешиваємо. Сама шити не вмію. Із доньками тільки придумуємо ідею і робимо викрійки. Потім даємо швеї, яка все зшиває докупи. Наприклад, із сорочки можемо зробити кухонні рукавички, прихватки, фартухи", - говорить Наталія.

Автор: Фото із Facebook Наталії Васильєвої
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базилік по 400 грн і салат по 200 - як заробляють на продажу зелені

Жінка сама забирає посилки з одягом, пере, виводить плями, вичищає хутряні речі. Щомісяця витрачає 20 кілограмів порошку.

"У магазині найбільше речей купують місцеві жителі. Переселенцям даю безкоштовно. Мрію відкрити ательє із пошиву необхідних у побуті речей для дітей і підприємство із переробки старих меблів. Ми купили старі вбиті шифанери, порізали їх і зробили полиці. З них можна й інші гарні речі робити - журнальний столик чи шафу. Нам допомагає ще один переселенець із Горлівки. Він раніше працював на меблевій фабриці. У Ватутіно переїхав з мамою. Своїх інструментів для ремонту меблів не має. Потрібні шуроповерт, перфоратор, шліфувальна машина, електрорубанок, штаборіз. Там цілий список. Якщо купувати, то потрібно велику для нас суму - близько 10 тисяч гривень. Тому просимо людей, які мають ці інструменти, але не користуються віддати нам", - розповідає Наталія Васильєва.

Зараз ви читаєте новину «"Почала продавати свої й дитячі речі" - переселенка відкрила магазин вживаного одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути