пʼятниця, 10 лютого 2017 16:04

"Сало любить більше, ніж я" - переселенець про догляд за єнотом
5

Єноти коштують від 10 до 15 тис. грн. Доглядати за ними не складніше, ніж за кішкою. Про це Gazeta.ua розповів переселенець з Донецька Андрій Літвінов.

Єнота на ім'я Кеп придбав два місяці тому в Краматорську. Заплатив 5 тис. грн.

"В магазинах єноти коштують від 10 до 15 тисяч гривень. Я знайшов дешевше у зоомаркеті в Краматорську. Там купляли його маленьким для реклами. Продавати не збиралися. Потім зрозуміли, що твариною потрібно займатися, приручати до рук. Тільки тоді він перестане боятися клієнтів і йтиме до людей. Цього ніхто не робив. Тварину весь час тримали у клітці. Врешті магазин вирішив її продати. До Вінниці якраз їхали знайомі волонтери. Я попросив дорогою забрати єнота. Зараз він не так мене боїться. Може підходити, але на руки ще не йде", - розповідає Андрій Литвинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Взяли лише 19 котів" - переселенці про переїзд в Україну

Чоловік живе у Вінниці. Переїхав до міста після служби в зоні АТО. Завести єнота вирішив, щоб не сумувати у пустій квартирі.

"У мене все життя були якісь тварини: коти, собаки, кролики, їжаки. Самому жити сумно, вирішив знову когось завести. Вирішив, що це буде єнот. Я в будь-який момент можу повернутися на війну. Кішки і собаки - це потенційні бродячі тварини. Дуже важко знайти їм нового господаря. А єнота можна віддати в зоопарк, де йому будуть раді. Знайти людину, яка погодиться доглянути".

Єнот ходить на лоток, як домашній кіт. Харчується тим, що й людина.

"Доглядати за єнотом не важко. Він живе в коробці. Має свою мисочку. Їсть усе. Купую йому курячі шлунки та шиї, свинячі вуха, варю різні каші. Дуже любить креветки, виноград, сушені банани і звичайне сало. Кеп вільно ходить квартирою. Перший час багато крав. Ховаю від нього ключі й документи. Якось знайшов у його коробці п'ятсот гривень, про які сам встиг забути".

Зараз ви читаєте новину «"Сало любить більше, ніж я" - переселенець про догляд за єнотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути