середа, 14 грудня 2016 17:53

Діти захистили однокласницю-переселенку

Діти захистили однокласницю-переселенку
change.org

Польські школярі зупинили депортацію в Україну переселенки, 15-річної Дарини Шерстюк. Про це повідомляє TVN Warszawa.

Учні громадської гімназії №20, що в Варшаві, опублікували петицію з проханням зупинити депортацію Дарини та її матері з Польщі. Під нею за добу підписалися 13 тис. людей. Зараз її підтримали понад 22 тис. осіб.

"Дарина вчиться з нами від 2014 року. Вона чудова подруга, вихована, на неї завжди можна покластися. Дарина у своєму житті пережила значно більше важких і складних речей, ніж ми, її ровесники. Наша подруга хотіла б продовжувати навчання у школі. Вона має тут друзів та доброзичливих вчителів. У навчанні вона дуже сумлінна. Не розуміємо, чому Польща хоче у неї все відібрати", — написали польські діти про українку-переселенку.

У Польщу Дарина з матір'ю Надією Шерстюк приїхали з Сіверськодонецька Луганської області.

"Маємо час до 2 січня, аби залишити Польщу. Нам дуже погано, я собі не уявляю, як ми повертатимемося. За 60 кілометрів від нашого міста продовжують стріляти. Звідки мені знати, що до нашого міста знову не прийдуть? Ми боїмося туди їхати, — сказала Надія Шерстюк.

Представник із прав дитини у Польщі Марек Міхаляк звернувся до управління з питань іноземців Польщі з проханням переглянути рішення щодо депортації. Він поінформував, що його прийняли з порушеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виставці показують фільми про переселенців

Управління з питань іноземців Польщі призупинило рішення про депортацію до 1 січня 2017-го Дарина з матір'ю зможуть легально там залишитись до завершення розгляду їхньої справи про надання їм статусу міжнародної охорони на території країни.

Зараз ви читаєте новину «Діти захистили однокласницю-переселенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути