четвер, 29 січня 2015 15:09

Вчені розповіли, які країни не переживуть глобальне потепління

У щорічному рейтингу адаптації до глобального потепління Україна посіла 61 місце, зайнявши 59,6 бали. Для порівняння - у лідерів рейтингу Норвегії та Нової Зеландії понад 82 балів.

Як відзначають експерти, в України є багато проблем щодо адаптації до викликів природи, але є весь необхідний потенціал, щоб підготуватися до катаклізмів.

За рівнем вразливості ударів природи Україна знаходиться у відносно безпечній "зеленій" зоні, займаючи 50-е місце з більш ніж 180 країн. А ось її готовність до глобального потепління оцінюють гірше - 76-е місце. У цьому плані навіть Росія виявилася більш підготовленою - 58-е місце.

Безпечніше всього пережити глобальне потепління, на думку авторів рейтингу, в Норвегії, Новій Зеландії, Швеції, Фінлядніі, Данії. Незважаючи на те, що багато з цих країн мають широку берегову лінію, вони маю краще підготовлену інфраструктуру, більш злагоджену роботу уряду по ліквідації стихійних лих.

"Візьміть Сполучені Штати, наприклад, - відзначає Business Insider. -  Країна отримує "зелене світло" на цій картці. Але деякі райони США не так добре підготовлені до змін клімату. Майамі-Біч, Флорида, наприклад, можуть опинитися під водою до кінця століття; кілька частин Нью-Йорка можуть бути затоплені".

"На щастя, США в цілому має необхідну інфраструктуру для адаптації, уряд може змусити людей у прибережних містах, як Майамі-Біч, переміститися вглиб країни, ми можемо побудувати нові аеропорти і транспортні вузли ближче до центру країни. Карта відображає здатність країн робити саме це", - пояснюється в статті.

Автор: businessinsider.com
 
Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, які країни не переживуть глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути