вівторок, 27 вересня 2016 16:46

Українські програмісти придумали, як звільнити поліклініки від черг

Українські програмісти придумали, як звільнити поліклініки від черг
Руслан Заяць, "Поліклініка без черг"

У Києві на випуску стартапів 1991 Open Data Incubator представили систему контролю та управління потоком пацієнтів у поліклініках "Поліклініка без черг".

Система враховує усіх пацієнтів і графік роботи лікарів. Записатися на прийом можна кількома способами: телефоном, у реєстратурі, через інтернет та завдяки терміналу в поліклініці, - розповів Андрій Заяць, ідеолог та засновник проекту "Поліклініка без черг".

"Для тих, хто звик одразу приходити в поліклініку - установимо інфомати з можливістю запису. Також можна буде спитати в реєстратурі, а також зателефонувати туди", - каже Заяць.

Розробники проекту впевнені, що черги утворюється через те, що реєстратура не має впливу на потік людей. Більшість черг виникає після прийому в одного з лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці випустили нову частину гри "Козаки"

"Ми виявили, що багато черг виникають не на вході в лікувальний заклад, а на етапі міжкабінетних консультацій, коли один спеціаліст відправляє до іншого, а далі виникає хаос. Мета нашої системи — зібрати цей хаос, агрегувати і вибудувати індивідуальні черги, де кожна людина матиме призначений час. Це також допоможе оптимізувати роботу лікарів", - додав Андрій Заяць.

Нині запустили 2 пілотних впровадження у поліклініках, а до кінця жовтня планують пілотне тестування та розробку першої версії продукту, яка готова до під'єднання клінік. Творці "Поліклініки без черг" сподіваються за рік під'єднати 100 клінік та здійснити 1 млн призначень.

Нагадаємо, громадянські інновації у поєднанні з відкритими державними даними можуть змінювати цілі сектори економіки.

Зараз ви читаєте новину «Українські програмісти придумали, як звільнити поліклініки від черг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути