понеділок, 28 листопада 2016 14:25

Українець змайстрував унікальне інвалідне крісло для своєї тещі

Українець змайстрував унікальне інвалідне крісло для своєї тещі

Науковці з Івано-Франківська представили інноваційне крісло для інвалідів. Керувати ним фізично обмежена людина може з пульту. Крісло повертається до 180° і має підсувний туалет. Пробну версію такого інвалідного крісла створив підприємець із села Криворiвня Василь Петрійчук для своєї хворої тещі, повідомляє газета "Експрес". Потім інженери Iвано-Франкiвського державного центру науки, iнновацiй та iнформатизацiї удосконалили винахід - розробили до крісла пульт.

У нейтральному положенні винахід нагадує звичайне лікарняне ліжко - сягає 190 см у довжину і 80 см у ширину. Але одним натиском на пульт ліжко перетворюється на крісло заввишки 90 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралізована собака отримала спеціальний інвалідний візок

Складається із металевого каркасу, сітки, триноги і матрацу. Крісло-ліжко обладнане двома моторами-редукторами потужнiстю вiд 180 ват, що дозволяє йому крутитись і підсувати висувний туалет. Винахід витримує до 200 кг ваги. Новинку презентували в Українi та Польщi. Її вартість оцінюють у 8 тис. грн. У подальшому розробники планують створити вдосконалене крісло з масажером і тренажерним обладнанням.

Цієї осені американські інженери з лабораторії Інституту стандартів і технологій презентували інвалідне крісло-робот. Його називають кріслом-ліфтом, бо воно може піднімати тіло хворого у сидяче і вертикальне положення.

Зараз ви читаєте новину «Українець змайстрував унікальне інвалідне крісло для своєї тещі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути