вівторок, 17 травня 2016 13:40

Як обрати автокрісло для дитини - поради фахівців

Як обрати автокрісло для дитини  - поради фахівців
фото: vashamashina.ru

Згідно із Правилами дорожнього руху, дітей можна перевозити в машині лише у дитячих автокріслах. Ціни на сертифіковані сидіння коливаються від 3 до 8 тис грн, залежно від фірми-виробника та типу крісла. Дитяче сидіння без сертифікату можна купити за 1-2 тис. грн., але вони не гарантують безпеки.

Універсальні крісла від 9 до 36 кг нині офіційно не сертифіковані. Тому для кожного діапазону віку та ваги потрібно купувати окремі сидіння.

Дитячі крісла потрібно обирати по типу кріплень і віковій категорії дітей. Зокрема дитячі автосидіння діляться на 5 основних груп, які передбачені для певного віку та ваги.

Перша група - "0". Ці крісла призначені для дітей вагою до 10 кілограмів та приблизним віком до 6 місяців. Група "0+" - вага дитини - менше 13 кг, а приблизний вік до 1 року.

Наступні 3 групи розраховані на дітей від 9 до 18 кг (до 4 років); від 15 до 25 кг (до 7 років) і від 22 до 36 кг (до 12 років).

"Крісла використовують для дітей, які важать не більше 36 кг. Дитячі автомобільні сидіння відрізняються за типом кріплення. Вони можуть мати кріплення IsoFix. Цей тип кріплення підійде тільки для машин, які обладнане відповідними кронштейнами. Якщо автомобіль не має кріплень IsoFix, підійде крісло зі штатним кріпленням до паска безпеки. Важливо, щоб крісла були обладнані якісними замками пасків безпеки. У нас в асортименті є крісла фірми Heyner. Вони обладнані замками італійськими фірми Sabelt. Якщо у дитини є алергія, їй потрібно купувати крісло із гіпоалергенною оббивкою. Наприклад, на дитячих сидіннях Heyner використовують сотоподібну оббивку, яка зберігає тепло взимку, а влітку - захищає від спеки", - каже Gazeta.ua Дмитро Новак, консультант магазину "130.com.ua".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що звертати увагу вибираючи відеореєстратор

Також можуть бути різні типи пасків безпеки на самих дитячих кріслах. Це можуть бути як три-, так і п'ятиточкові паски. Останні гарантують більшу безпеку дитині при аварії, оскільки міцніше тримають її. Крім цього, автокрісла можна поділити по рівню бокової підтримки. Чим вона вища, тим безпечніше сидіння. Крісла можуть мати базу, яка кріпиться до сидіння, а саме крісло можна легко зняти.

"Нині найчастіше беруть із кріпленнями до пасків безпеки, оскільки кріплення IsoFix є лише на сучасних автомобілях. Крісла є як з базою, так і без неї. Сидіння з базою підходять для найменших дітей. У них малюк сидить вище, а саме автокрісло важче. Крісло з базою можна легко зняти. Є автокрісла, які можна поставити на шасі коляски. Крім цього, дитячі крісла здебільшого мають спинку, як регулюється. Батьки хочуть купити сидіння, в якому повністю відкидалась спинка для сну, але таких не випускають. Зазвичай спинку можна регулювати у трьох-чотирьох режимах", - розповіла Анна Онищук, консультант магазину "Автозапчастини".

Фірма-виробник також важлива, але головне, щоб сидіння мало сертифікат якості. Такі крісла продають офіційні дилери таких товарів. На автокріслах зазвичай є схематичні підказки по його установці. Тож труднощів при установці у людей не виникає.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати автокрісло для дитини - поради фахівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути